Sa bilaterarnog susreta Ibrahimovića i Bočvarskog / - MINISTARSTVO KAPITALNIH INVESTICIJA
08/07/2023 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović na samitu Transportne zajednice Zapadnog Balkana

Razmijenili stavove i iskustva sa fokusom na status i modele razvoja nacionalnih vazdušnih luka sa makedonskim kolegom

Tokom boravka u Ohridu resorni ministri za oblast saobracaja mr Ervin Ibrahimović i Blagoj Bočvarski održali su odvojeni bilateralni sastanak kako bi razgovarali o aktuelnim temama, kako iz dijela saradnje u okviru Transportne zajednice tako i o ostalim važnim pitanjima vezanim za razvoj saobraćaja u regionu Zapadnog Balkana.

Teme od zajedničkog interesa su bile izgradnja auto puteva u regionu, ali i razvoj vazdušnog saobraćaja. U tom smislu saogovornici su razmijenili stavove i iskustva sa fokusom na status i modele razvoja nacionalnih vazdušnih luka.

Ministar Bočvarski je prezentovao neke od činjenica i podataka vezane za koncesiju i sam proces koji se odvijao u Sjevernoj Makedoniji i prenio pozitivna iskustva kada su u pitanju nacionalni aerodromi koji su dati na koncesiju turskoj kompaniji TAV, povećanje broja putnika, ulaganja u modernizaciju infrastrukture na oba aerodroma u Skoplju i Ohridu.

Na kraju sastanka ministri su se složili da dosadašnja kvalitetna saradnja u narednom periodu može biti dodatno unapređenja, jer jačanje kvalitetnih veza u regionu, doprinosi njegovoj stabilnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 19:17