Ibrahimović na sastanku sa direktorom TUI / - BS
18/06/2024 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ibrahimović na sastanku sa direktorom TUI: Razgovarali o valorizaciji potencijala sjevera Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se juče u Podgorici sa Tilmanom Kubanom, poslanikom CDU u Bundestagu, Jakovom Devčićem, direktorom Konrad Adenauer fondacije za Srbiju i Crnu Goru i Tomasom Elerbekom, članom izvršnog odbora i direktorom za vanjske poslove i održivost TUI, najveće svjetske turističke organizacije.

Susretu, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić i međunarodni sekretar Admir Šahmanović, razgovarano je o političkim prilikama u Crnoj Gori i regiji, EU integracijama, privredi i turističkim potencijalima Crne Gore sa akcentom na neiskorištene potencijale sjevera Crne Gore, aktuelizaciji pitanja priznavanja od strane Njemačke vozačkih dozvola izdatih u Crnoj Gori i ulozi Bošnjačke stranke u odnosu na sva ova pitanja.

- Ponosan sam na način na koji naši sagovornici vide ulogu Bošnjačke stranke u EU i NATO integracijama Crne Gore i veoma ohrabren podrškom našoj politici pomirenja, stabilnosti i posvećenosti reformama na putu EU integracija. Ukazao sam na neiskorištene turističke, ali i ostale privredne potencijale kojima raspolaže sjever Crne Gore, o kojima smo upoznali naše sagovornike, te sa sagovornicima postigli saglasnost da zajedno radimo na njihovoj valorizaciji u cilju održivog razvoja sjevera, a time i cijele Crne Gore, kazao je Ibrahimović.

Kako je dodao, potpunu saglasnost imali su  i oko pitanja EU integracija Crne Gore i podvukli da u tom procesu niko nema pravo na opstrukcije, strančarenje i ravnodušnost, jer je članstvo Crne Gore u EU šansa koju ne smiju propustiti Crna Gora i njeni građani kao ni EU i njene članice.

- Budućim generacijama umjesto žala za propuštenim šansama moramo ostaviti bolju i prosperitetnu Crnu Goru, naveo je Ibrahimović.

Direktor TUI-ja u Crnoj Gori: Kada jednom dođete ovdje, jednostavno želite da se vratite

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 22:42