/ FOTO: VLADA CG
02/03/2023 u 11:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović sa Filipovićem: Intenzivirati aktivnosti na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata

Ibrahimović je istakao odlučnost Crne Gore da postane članica Evropske unije

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Davorom Filipovićem. Na sastanku su iskazane obostrane namjere da se intenziviraju aktivnosti na realizaciji izuteno važnih infrastrukturnih projekata iz oblasti energetike, gdje su ujedno i razmijenjena iskustva.

- Sastanak je upriličen u okviru prvog dana biznis foruma Partnerstva za transatlansku saradnju u oblasti energetike i klime (P-TECC) koji se održava u periodu od 01. do 03. marta u Zagrebu. Pomenuti forum je organizovan od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva energetike Sjedinjenih Američkih država, Američko-srednjoevropksog poslovnog udruženja i atlanskog vijeća- navodi se u saopštenju.

 Ibrahimović je istakao odlučnost Crne Gore da postane članica Evropske unije, koja je na tom putu posvećena čuvanju i jačanju dobrih susjedskih odnosa, regionalne stabilnosti i uzajamne saradnje.

- Unapređenje regionalne saradnje i članstvo u Evropskoj uniji su od ključnog značaja za jačanje energetske bezbijednosti i ekonomskog prosperiteta našeg regiona- navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka poseban akcenat je bio na potrebi da se inteziviraju aktivnosti  na realizaciji jadransko-jonskog gasovoda koji je zasnovan na ideji da se postojeći hrvatski gasovodni sistem preko Crne Gore i Albanije poveze sa trans jadranskim gasovodom, istakao je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:18