Тања Иковић / - Инвестиционо-развојни фонд
19/01/2022 u 14:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иковић: Велики потенцијал за жене у пољопривреди

Иковић је казала да су у више наврта проширивали капацитете, унапређивали постојећу фарму, користили кредитне линије за набавку основних средстава кроз линије Инвестиционо-развојног фонда

Ми у Црној Гори имамо велики потенцијал за развој пољоприврде и сигурна сам да пуно жена може да нађе своје мјесто и да покрене нову производњу, казала Тања Иковић, носилац пољопривредног газдинства Иковић, у оквиру кампање „Она покреће бизнис“ коју је покренуо Инвестиционо-развојни фонд у циљу подстицања и афирмације женског предузетништва и оснаживања жена у Црној Гори. 

Она је казала да води једно мало пољопривредно газдинство и да је већ седам година корисник кредитних линија Инвестиционо-развојног фонда.

„Почели смо са мањим инвестиционим пројектом, мало производњом и набавком једног мањег броја крава, а данас смо се проширили и имамо их деведест. Ово је породични бизнис у којем учествују сви чланови нашег домаћинства“, казала је Иковић.

Јавни позив у оквиру кампање "Она покреће бизнис"

У оквиру кампање „Она покреће бизнис“ расписан је и Јавни позив за додјелу финансијских награда за најбоље инвестиционе пројекте за жене у бизнису. На јавни позив могу да се пријаве жене које су отпочеле свој бизнис или планирају да унаприједе постојећи. Право учешћа имају регистрована привредна друштва у којима је већински власник и извршни директор жена и која су уписана у релевантне регистре до датума објаве Јавног позива, а која послују краће од 24 мјесеца. Додатно, постоји могућност да апликанткиње за реализацију инвестиционих пројеката конкуришу код ИРФ-а за повољна средства путем кредитних линија за жене у бизнису. За све додатне информације, контакт тел. је 080 012 012 и е-маил: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. од 7 до 15 часова сваког радног дана.

Она је казала да су у више наврта проширивали капацитете, унапређивали постојећу фарму, користили кредитне линије за набавку основних средстава кроз линије Инвестиционо-развојног фонда, те имају одлично искуство са Фондом.

Иковић је оцијенила да као жена у бизнису, у пољопривредној производњи, задовољна и поносна што се одлучила за сопствени бизнис. 

„Сви смо ту заједно, окупљени око нашег посла, допуњавамо се и проводимо доста времена заједно око нечега што је наше и што ће остати нашој дјеци. И без обзира што овај посао захтијева нашу пуну посвећеност, уживамо у овој сеоској ширини и идили“, казала је она.

„Као жена у бизнису, пољопривредница, све бих жене охрабрила да уколико имају талента, вољу и жељу, да крену у нешто своје и да не размишљају. Лијепо је имати свој бизнис и не зависити од других. Ми жене смо вриједне, храбре, посвећене, па што нас не би било још више да покрећемо бизнис“, закључује Иковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:30