Термоелектрана Пљевља / -Б.Је.
13/08/2021 u 09:31 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иницијатива Кривокапићу и Бечићу: Раскинути уговор за еколошку реконструкциjу ТЕ Пљевља, сачувати 54 милиона еура

Правни савjетник при АСП-у Инес Мрдовић казала jе да jе из врха црногорске извршне власти приjе неколико дана први пут саопштено да би ТЕ Пљевља због правила Европске униjе (ЕУ) могла престати да ради 2030. године

Акциjа за социjалну правду (АСП) упутила jе инициjативу предсjедницима Владе и Скупштине, Здравку Кривокапићу и Алекси Бечићу, да се размотри опциjа раскида уговора за еколошку реконструкциjу Термоелектране (ТЕ) Пљевља, како се не би узалудно потрошила уговорена 54 милиона еура. Из те невладине организациjе су саопштили да jе то посебно потребно након наjаве да би ТЕ могла радити само до 2030. године.

Правни савjетник при АСП-у Инес Мрдовић казала jе да jе из врха црногорске извршне власти приjе неколико дана први пут саопштено да би ТЕ Пљевља због правила Европске униjе (ЕУ) могла престати да ради 2030. године.

– АСП поздравља такав приступ према грађанима, односно да им се више не баца прашина у очи, што jе био однос раниjе власти, већ да им се отворено саопште енергетско-климатске обавезе земље у процесу придруживања ЕУ – истакла jе Мрдовићева. Додала је да је дозвољене радне сате ТЕ, коjа jе у власништву државне Електропривреде (ЕПЦГ), потрошила краjем прошле године, а од тада ради уз кршење правила Европске енергетске заjеднице.

 Уговор о еколошкоj реконструкциjи ТЕ, вриjедан преко 54 милиона еура, закључен jе у jуну прошле године.

Читајте више у штампаном издању Дневне новине...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:35