са састанка / - са састанка
08/10/2021 u 18:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИРФ обезбиједио довољно средстава за квалитетне пројекте у свим општинама

Фонд пажљиво прати потребе општина, привреде и тржишта и сходно томе унапрјеђује постојеће и развија нове кредитне линије

Инвестиционо-развојни фонд у претходном периоду је обезбиједио довољно финансијских средстава, како би подржао све квалитетне пројекте у свим општинама и привреди по најповољњим условима на тржишту, а у наредном периоду је неопходно кроз заједнички приступ охрабрити привреднике и дати додатан импулс развоју предузетништва у Црној Гори,  саопштено је данас на састанцима предсједника Одбора директора ИРФ-а, Велизара Калуђеровића, и извршне директорице, Ирене Радовић, са предсједником Општине Колашин, Милосавом Булатовићем, и предсједником општине Мојковац, Ранком Мишнићем, током радне посјете општинама Колашин и Мојковац.

 - У периоду за нама настојали смо да обезбиједимо довољно финансијских средстава за кредитирање општина и привреде од међународних кредибилних кредитних институција, а посебно смо усмјерени на финасирање тзв. зелених пројеката који садрже компоненту која се односи на смањивање гасова, заштиту животне средине, коришћење алтернативних извора енергије и др. Веома нам је стало да у наредном периоду препознамо потребе општина у дијелу унапрјеђења и осавремењавања саобраћајне и комуналне инфраструктуре, водоснабдијевања, заштите животне средине и пројеката који ће утицати на бољи и квалитетнији живот грађана и побољшање јавних услуга на локалном нивоу, као и потребе привредника у сјеверном региону. Фонд пажљиво прати потребе општина, привреде и тржишта и сходно томе унапрјеђује постојеће  и развија нове кредитне линије које су најповољније на тржишту и у погледу каматних стопа и рочности“ - саопштили су током састанака предсједник Одбора директора и извршна директорица ИРФ-а.

На састанку са предсједником Општине Колашин, Милосавом Булатовићем, било је ријечи о актуелној ситуацији и статусу развојних и инфраструктурних пројекта, те програмима подршке Општине локалним пољопривредницима и уопште привредницима, програмима усмјереним на јачање женског предузетништва и др.

Оцијењено је да постоји  велики потенцијал за проширивање сарадње са ИРФ-ом у дијелу финансирања нових пројекта у области пружања услуга и унапрјеђења инфраструктуре, као и у области јачања предузетништва, унапрјеђења пољопривредне производње и услужних дјелатности.

Током састанка са предсједником Општине Мојковац, Ранком Мишнићем, разговарано је о модалитетима сарадње у погледу увезивања пројеката који су подржани кроз европске и друге међународне фондове и кредитних линија које нуди Инвестиционо-развојни фонд. Предсједник Општине је представио до сада реализоване инфраструктурне и развојне пројекте, као и планове за наредни период.  На састанку су договорене заједничке активности у циљу анимирања привредника са подручија ове општине за аплицирање за кредитне линије ИРФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:53