/ - FOTO: IRF
17/03/2022 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ИРФ-у 400.000 еура за јачање капацитета

Грант ЕИБ-а има за циљ да убрза опоравак и раст приватног сектора у Црној Гори и створи нове могуЋности запошљавања, посебно за младе, жене и друге рањиве групе

Европска инвестициона банка (ЕИБ) обезбиједила је грант од 400 хиљада еура за техничку подршку Инвестиционо-развојном фонду Црне Горе (ИРФ).

Грант Ће, како је саопштено, оснажити капацитете ИРФ-а у пружању финансијских услуга малим и средњим предузеЋа у Црној Гори у циљу унапређења инвестиција и креирања нових радних мјеста.

Грант ЕИБ-а има за циљ да убрза опоравак и раст приватног сектора у Црној Гори и створи нове могуЋности запошљавања, посебно за младе, жене и друге рањиве групе.

-Одушевљени смо што смо у прилици да ојачамо капацитете ИРФ-а у пружању подршке црногорској економији и подстицању одрживог раста. Заједно са нашим дугогодишњим партнером у региону, до сада смо обезбиједили преко 470 милиона еура за црногорску привреду. СреЋна сам што се наша сарадња са Инвестиционо-развојним фондом проширује како бисмо осигурали подршку компанијама које се суочавају са потешкоЋама у приступу финансирању- рекла је потпредсједница ЕИБ-а Лилиана Павлова.

Извршна директорица ИРФ-а Ирена Радовић радује се проширивању сарадње са ЕИБ-ом.

-Размјена искустава и примјена најбољих пракси државних развојних банка из ЕУ ће значајно оснажити ИРФ, редефинисати модел пословања и сагледати услове за трансформацију у државну развојну банку. ИРФ ће захваљујући овом гранту унаприједити пословни и организациони модел, а све у циљу финансирања одрживог раста и развоја конкурентности, уз континуирано креирање могућности за отварање нових радних мјеста. То ће допринијети убрзаном одрживом развоју и опоравку црногорске економије након пандемије- казала је Радовић.

Подсјећамо, од почетка пандемије 2020. године, ЕИБ је уложила 100 милиона еура са ИРФ-ом, што је помогло опоравак од пандемије за око 350 компанија у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ИРФНОВАЦ
25. april 2024 09:00