/ - FOTO: VLADA CRNE GORE
25/05/2023 u 17:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italijani bi u Crnoj Gori da grade fabriku municije

Predsjednik Italsistema Lorenco Bartolini predstavio je danas investicioni program vrijedan tri miliona eura, koji bi podrazumijevao pokretanje proizvodnog pogona za municiju

Italijanska kompanija Italsistem zainteresovana je za pokretanje proizvodnog pogona za municiju u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsto Perović i savjetnica predsjednika Vlade za investicije Marija Krgović, sastali su se danas sa predstavnicima italijanske kompanije.

Iz Vlade su kazali da je predsjednik Italsistema Lorenco Bartolini sa saradnicima detaljnije predstavio investicioni program vrijedan tri miliona eura.

- Program bi podrazumijevao pokretanje proizvodnog pogona za municiju, izvozno orjentisanu sa fokusom na tržište Sjedinjenih Američkih Država i ostale zemalje članice NATO - navodi se u saopštenju.

Predstavnici Vlade su zahvalili na interesovanju i informisali sagovornike o mogućnostima za investiranje.

Oni su sagovrnike upoznali i sa procedurama u pravcu uspostavljanja potencijalne saradnje koja bi doprinijela otvaranju novih radnih mjesta ali i ukupnom izvozu što će se, kako je ocijenjeno, pozitivno reflektovati na ekonomske bilanse.

- Italija i Crna Gora imaju tradicionalno dobre odnose, koji će se značajno unaprijediti intenzivnijom saradnjom u oblastima od zajedničkog interesa i realizacijom projekata poput ovoga- kazao je Perović.

Bartolini se zahvalio na prilici da sa saradnicima predstavi projekat, i na organizaciji sastanka i interesovanju za uspostavljanje dugoročne saradnje sa tom italijanskom kompanijom.

Iz Vlade su kazali da je na sastanku zaključeno da će se u narednim danima intenzivirati komunikacija dvije strane kako bi se razgovaralo o detaljima potencijalne investicije, te mogućnostima za njenu realizaciju.

Italsistemi je italijanska kompanija osnovana u Rimu sa idejom da unaprijedi usluge u sektoru proizvodnje municije.

Broji oko 75 zaposlenih i deset inženjera, a zainteresovani su za rast i evoluciju kroz konsultantske usluge i projekte visokog profila.

Kompanija je prisutna u više od deset zemalja širom svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:46