фото: МЕК / - фото: МЕК
06/12/2021 u 13:47 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италијански инвеститори заинтересовани за улагања у ЦГ

Милатовић на састанку са амбасадором Зелиолијем

Министар економског развоја Јаков Милатовић примио је у посјету амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луку Зелиолија.  На почетку састанка министар је амбасадора упознао са резултатима које је ова Влада остварила у првој години свога рада.

- Ове године биљежимо економске резултате који  су јако добри  и то је важан темељ  да данас имамо прилику да причамо о стабилној економији и јавним финансијама и о  начинима на који можемо једну земљу, која је тешко погођена кризом, да изградимо на боље упркос тешком затеченом стању и  највећим падом економије који је забиљежен у  Европи Министарство економског развоја је предузело низ активности, донијело исправне и правовремене одлуке које су успјеле да поврате туристичку активност и да за првих девет мјесеци, по подацима Централне банке приходујемо 700 милиона еура од ове важне привредене гране“, казао је министар и додао да је  „управо очување туристичке супстанце у највећој мјери допринијело до снажног економског опоравка у земљи- навео је министар.

Милатовић је нагласио да Црна Гора тежи да постане цјелогодишња туристичка дестинација и да се темељи такве дестинације изграђују путем диверзификације туристичке понуде, измјена законодавних оквира и улагањем у инфраструктуру посебно на сјеверу Црне Горе, на чему МЕР интензивно ради.

Такође, потребно је у наредном периоду ставити акценат прије свега на координацију  различитих политика које се тичу регионалног развоја.

- Капитални буџет за 2022. годину  усмјерен је на регионалну једнакост у Црној Гори и издвајања по становнику,  те су  највећа издавања усмјерена ка нашој сјеверној регији, а додатно ће се унаприједити животни стандард цијелог друштва кроз пројекат Европа сад! који је препознат у Буџету- појаснио је Милатовић. 

Током састанка Милатовић је нагласио да ова Влада има нулту толеранцију на корупцију, вољу да искоријени сиву економију из друштва и да створи амбијент који је сигуран и привлачан за улагања страних инвеститора.

- Црна Гора је на свом европском путу све ближа крајњем циљу а то је чланство у ЕУ. Наша вјеровања и тежње су да тај циљ постигнемо 2025. године. То је свакако јасан сигнал свим будућим инвеститорима колико је Црна Гора озбиљна да изгради свој имиџ на правим вриједностима и сигурним приликама- навели су у саопштењу.

Саговорни су се сагласили да постоји простор за унапређење економске сарадње између Црне Горе и Италије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 03:17