/ - FOTO: Ž.Š.
13/10/2022 u 17:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz Željezare "Tosčelik" blokiran odvoz mašina poljske firme "PG Silesia"

Bivši radnici protestuju od 2.juna u upreavnj zgradi Željezare, a do sredine avgusta protest su „preselili“ na krov tog objekta zahtijevajući od „Tosčelika“ i nadležnih u državi da pokrenu proizvodnju i vrate ih na posao

Bivši radnici Željezare „Tosčelik“, koji već mjesecima protestuju u toj fabrici, blokirali su danas oko 15 časova odvoz mašina iz fabričkog kruga. Mašine su vlasništvo poljske firme „PG Silesia“ koja je za te potrebe iznajmila jednu od željezarinih hala. Predstavnik željezaraca Ivan Vujović za Portal RTVNK je kazao da nisu obaviješteni da će bilo šta da se izvozi iz fabričkog kruga.

-Očigledno „Tosčelik" i dalje ne miruje. Radnici su primijetili da je prije dva sata izašao kamion rezervnih djelova. Mi ne znamo da li je to poljske firme ili privatne firme koja koja se nalazi u bivšoj hladnoj valjaonici „Tehnostil“, ili je željezarino. Tako da smo odlučili da obustavimo taj izvoz i blokirali smo kapiju svojim vozilima-rekao je Vujović.

image
- FOTO: Ž.Š.

Bivši radnici protestuju od 2.juna u upreavnj zgradi Željezare, a do sredine avgusta protest su „preselili“ na krov tog objekta zahtijevajući od „Tosčelika“ i nadležnih u državi da pokrenu proizvodnju i vrate ih na posao.

-Želimo da poručimo svima da više nećemo da trpimo ovakve stvari a posebno pozivamo „Tosčelik“ i „Tosjali holding“ da napokon budu ozbiljni, da što prije prekinu ovu agoniju i njihovu a i našu i da sa Elektroprivredom Crne Gore okončaju dogovore o prodaji fabrike- naglasio je Vujović.

Predstavnik firme „PG Silesia“ Marćin Bonćinski rekao je da su u jednoj od hala u krugu Željezare njihove inače rudarske mašine, rezervni dijelovi, te drugi materijali, za šta imaju svu dokumentaciju. Prostor su iznajmili, a sada to žele da izvezu u Poljsku.

-I sa „Tosčelikom“ sam dogovorio da to treba da povezemo, ali vjerovatno oni nisu upoznali radnike koji štrajkuju, niti nas da možemo doći u ovu situaciju. Nadam se da ćemo se dogovoriti. Lično ću predstavnike radnika obavijestiti sledeći put kad našu opremu izvozimo, nećemo dirati ništa iz Željezare jer to nije naše- kazao je Bonćinski koji je rekao da će pregovarati sa predstavnicima željezaraca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:07