Горан Јандреоски / - SRDJAN BOLJEVIC
24/11/2021 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јандреоски: Нисам дошао да продам Аеродроме, већ да браним интересе Црне Горе

У вези са концесиjама, Jандреоски понавља да постоjи више различитих модела, напомињући да ту тему ова Влада ниjе отворила, а да свакако коначну одлуку неће дониjети ни извршни директор, нити Одбор директора, већ извршна власт

Извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Jандреоски поручио jе да у Црну Гору ниjе дошао да би, како му се повремено спочитава у диjелу jавности, продао jедно од наjуспjешниjих црногорских државних предузећа било коме, већ да овдjе, као и свуда, заjедно са Одбором директора Аеродрома Црна Гора испоручи добре резултате у корист компаниjе и грађана Црне Горе. Напоменуо jе да jе у ваздухопловству двиjе децениjе што га jе, како каже, и препоручило Одбору директора да га именуjе за извршног директора након међународног конкурса.

– Малтене од првог радног дана читам неистине у вези са разлогом мог доласка у Црну Гору. Дошао сам искључиво да радим професионално као и свугдjе гдjе сам радио. Очекуjем да у сарадњи са Одбором директора и овдjе испоручим добре резултате за Аеродроме Црне Горе и за грађане Црне Горе – истакао jе Jандреоски.

Он jе у рубрици „Укратко о Аеродромима“ што ће бити стандардна форма извjештавања jавности о кључним темама у вези са овом фирмом jедном мjесечно, додао и да са Одбором директора Аеродрома Црне Горе и Министарством капиталних инвестициjа ради на побољшању повезаности Црне Горе са више држава, међу коjима су Русиjа и многе друге.

У вези са концесиjама, Jандреоски понавља да постоjи више различитих модела, напомињући да ту тему ова Влада ниjе отворила, а да свакако коначну одлуку неће дониjети ни извршни директор, нити Одбор директора, већ извршна власт.

– Проjекат jе започела бивша Влада, а ова Влада jе само позвала заинтересоване компаниjе коjе су биле на краћоj листи да нам презентуjу моделе у вези са тим како они виде развоj аеродрома у Тивту и Подгорици. Влада jе та коjа одлучуjе. Ту одлуку не доноси Одбор директора, ни извршни директор Аеродрома Црне Горе. Ми смо ту да одбранимо интересе Црне Горе, да будемо кооперативни заjедно са Одбором директора. Као што смо радили до сад, тако ћемо радити и у будућности – хармонично и са заjедничким приступом да бисмо дониjели наjбољу одлуку за развоj и будућност Аеродрома Црне Горе – обjаснио jе Јандреоски.

Jандреоски истиче да jе фокус у овом тренутку повећањ конекциjа из Црне Горе, а да jе сарадња са Одбором директора на завидном нивоу.

– Вриjедно радимо и на потенциjалним стратешким рутама за шта имамо подршку Министарства капиталних инвестициjа, Министарства економског развоjа и Националне туристичке организациjе и наше државне авио компаниjе. Веома jе важно да на вриjеме обавиjестимо све потенциjалне кандидате коjи су заинтересовани за превоз путника према Црноj Гори током сљедеће године – да што приjе направе планове летjења, да могу да се продаjу карте… Свjедочимо да jе нпр. „Wizz Air” потврдио да ће од jуна 2022. године летjети од Подгорице до Рима – истакао jе jе Jандреоски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:22