/ - AERODROMI CG
02/11/2021 u 14:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јандреоски: Од Ревизорског одбора Аеродрома очекујем конкретан допринос

У одбору су три члана која су именована на период од двије године. Донешен је Пословник о раду, а предсједник има обавезу да извјештава Одбор директора

За разлику од пређашњег менаџмента Аеродрома Црне Горе који је добио критике Државне ревизорске институције, између осталог, и због чињенице да ово привредно друштво није формирало ревизорски одбор, информишемо јавност да је та законска обавеза сада испуњена, наводе из Аеродрома.

На основу интерних и законских прописа Одбор директора Аеродрома Црне Горе је, на основу сагласности Министарства за капиталне инвестиције, 16. априла 2021. године донио Одлуку о именовању Ревизорског одбора Друштва и утврђивању накнаде за рад.

У одбору су три члана која су именована на период од двије године. Донешен је Пословник о раду, а предсједник има обавезу да извјештава Одбор директора.

-Ово је још једна прилика да обавијестимо јавност да транспарентност мора да буде окосница рада Аеродрома Црне Горе. Улога ревизорских одбора у привредним друштвима са већинским државним власништвом је неприкосновено значајна с обзиром на то да то тијело треба да прати поступак финансијског извјештавања, ефективности интерне контроле и интерне ревизије и прати екстерну ревизију. Од овог органа очекујем конкретне резултате и значајан допринос унапређењу квалитета функционисања Аеродрома Црне Горе- нагласио је извршни директор, Горан Јандреоски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:41