Горан Jандреоски са представницима Бокешког форума / - Аеродроми ЦГ
10/11/2021 u 09:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jандреоски са Бокешким форумом: Заjедно до бољитка у Тивту

Jандреоски jе Андриjу Петковића, Игора Радошевића и Ведрана Божиновића упознао са чињеничним стањем – да рjешавање имовинско-правних односа и одлука хоће ли се ићи у концесиjе или не, ниjе у његовоj, нити надлежности Аеродрома Црне Горе

Директор Аеродрома Црне Горе Горан Jандреоски и његови сарадници су са представницима Бокешког форума разговарали о важним инфраструктурним проjектима на тиватском Аеродрому, а на састанку jе било риjечи о могућим заjедничким улагањима у бољи живот грађана Тивта. 

Jандреоски jе предсjедника, потпредсjедника и члана Главног одбора Бокешког форума - Андриjу Петковића, Игора Радошевића и Ведрана Божиновића упознао са чињеничним стањем – да рjешавање имовинско правних односа и одлука хоће ли се ићи у концесиjе или не, ниjе у његовоj, нити надлежности Аеродрома Црне Горе.

- Представници Бокешког форума дошли су са четири, за њих значаjне теме - концесиjа, запошљавање локалног становништва, имовинско-правни спорови и спонзорство локалног  кошаркашког клуба. Саопштио сам им да сам упознат са свим споровима везаним за земљиште, али и да АЦГ ниjесу одговорни за то, а када су концесиjе у питању да ћу заступати интересе државе, коjа ће одлучити у ком смjеру ће Аеродроми да се развиjаjу - рекао jе Jандреоски. 

Он jе представницима Бокешког форума рекао и да jе компаниjа одлучила да спонзорствима не задовољава интересе поjединаца, већ да су спремни, ако буде требало, да спонзоришу државне тимове или Олимпиjски комитет. 

- Предложио сам им и да, уколико се заиста стараjу за побољшање квалитета грађана, скупа реализуjемо неки инфраструктурни проjекат на тиватском аеродрому, пошумимо неки предио, направимо парк, приступни пут, обезбиjедимо аутобус коjи би саобраћао од аеродрома до града... Тим поводом и сjутра настављамо састанак, у Тивту - рекао jе Jандреоски. 

Петковић jе током састанка казао да су концесиjа и нериjешени имовинско-правни односи питања коjа муче грађане Тивта, наводећи да су за њих од веома важног значаjа будуће инвестициjе коjе Аеродроми Црне Горе планираjу у Тивту, како би побољшали живот локалне заjеднице.

- Вjеруjем да смо данас успjели да, на обострано задовољство, са директором Jандреоским риjешимо одређене неспоразуме и да jе све ово добра полазна основа за будуће акциjе - рекао jе Петковић изражаваjући увjерење да jе то тек први у низу разговора, коjи ће, како вjеруjе, довести до рjешења свих проблема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:48