Представници МКИ и Аеродрома у Бриселу / - фото: Аеродроми ЦГ
17/11/2021 u 08:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jандреоски у ЕК: Аеродроми на задатку бржег приступања Црне Горе Европскоj униjи

Осим о процедури ноћног слиjетања, говорили смо и плановима за аеродроме Голубовци и Тиват, упознали смо их у каквом су стању, у коjоj фази jе концесиjа

Представници Министарства капиталних инвестициjа и Аеродрома Црне Горе jуче су у Бриселу са генералним директором Директората за мобилност и транспорт Европске униjе EC DG-MOVE (Europian Comission Directorate-General for Mobility and Transport's activities) г. Хенриком Хололеием, разговарали о могућности ноћног слиjетања на црногорским аеродромима, али и о многим темама коjе су од значаjа за авио саобраћаj.                                                                    

Извршни директор АЦГ Горан Jандреоски након састанка казао jе да су са Хололеием и његовим сарадницима разговарали и о стању два црногорска аеродрома, инфраструктури…

- Било jе риjечи и о преласку у другу фазу ЕЦАА споразума, чиjи jе Црна Гора потписник, а од нашег домаћина чули смо веома важне информациjе за државу и цивилно ваздухопловство. Осим о процедури ноћног слиjетања, говорили смо и плановима за аеродроме Голубовци и Тиват, упознали смо их у каквом су стању, у коjоj фази jе концесиjа. Састанак jе био веома значаjан, са колегама из Брисела размjенили смо искуства и размотрили унаприjђење задатих циљева из области транспортне политике  (Поглавље 14), а све са циљем бржег и ефикасниjег приступања Црне Горе Европскоj Униjи и обезбjеђивања бенефита за црногорске грађане - рекао jе Jандреоски.

Састанку у EC DG-MOVE у Бриселу, коjим jе Хололеи предсjедавао, осим Jандреоског присуствовали су државни секретар у Министарству капиталних инвестициjа Зоран Радуновић, Милица Мићуновић из ресорног Министарства, замjеник извршног директора Аеродрома Црне Горе Петар Радуловић и сарадници генералног директора ЕЦ ДГ-МОВЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:01