Горан Јандреоски / - M.M.
05/06/2022 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јандреовски: Аеродроми већ на 75 одсто броја путника из 2019. године

Веома смо поносни што смо успјели да организујемо лет на релацији Истанбул-Тиват, који почиње 11. јуна. Ту су и Краљево и Ниш као нове дестинације, навео је Јандреоски

Директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски задовољан је почетком сезоне.

"На два црногорска аердорома већ имамо позитивне бројке. Већ смо на 75 одсто броја путника из 2019. године", саопштио је Јандреоски у Јутарњем програму "Добро јутро Црна Горо" на ТВЦГ.

На црногорске аеродроме стижу путници са укупно 30 дестинација.

"Веома смо поносни што смо успјели да организујемо лет на релацији Истанбул-Тиват, који почиње 11. јуна. Ту су и Краљево и Ниш као нове дестинације", навео је Јандреоски и додао да су веома позитивна очекивања за ову сезону.

Подсјетио је да су отказан летови из Саудијске Арабије, јер, како их је обавијестила саудијска авио-компонија, немају довољно авиона и пилота.

"За ову недјељу смо заказали састанак у Ријаду да покушамо да добијемо макр неки дио летова", казао је директор Аеродрома ЦГ и навео да очекује успостављање летова из Азербејџана.

Посебно га радује долазак великог броја путника из земаља Бенелукса, као и из Велике Британије.

"Наравно ту су дестинације које су биле и раније, као што су Праг, Копенхаген, а очекујемо и добру релацију са Ер Србијом и Краљевом", казао је Јандреоски.

Када је ријеч о ноћном слијетању у Тивту, казао је да је проблем сертификација аеродрома.

"То је комплексна тема. Што се саме анализе ноћног слијетања тиче, наш је партнер компанија из Аирбус групе и с а њима имамо састанак 26. јуна, да видимо које су финалне симулације и финални став Аеродрма Црне Горе, да би били припремљени у моменту сертификације, да би могли да примијенимо пројект за ноћно слијетање", саопштио је Јандреоски.

Казао је да је Аеродром Подгорица у финалној фази добијања сертифкиата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:54