Јањушевић / -SRDJAN BOLJEVIC
08/01/2022 u 20:25 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јањушевић: Рудник угља Пљевља неће бити угашен

Предсjедник Одбора директора је казао да док посљедњи грумен лежи под пљеваљском земљом то предузеће неће бити угашено

Рудник угља Пљевља неће бити угашен док посљедњи грумен лежи под том пљеваљском земљом, поручио jе предсjедник Одбора директора те рударске компаниjе Душан Jањушевић. Он jе рекао да у Руднику последњих мjесеци свjедоче бруталноj кампањи усмjереноj против енергетског сектора, као и да разни лобиjи раде све да би нарушили енергетску стабилност државе.

Jањушевић jе подсjетио да jе са извршним директором Електропривреде (ЕПЦГ) Николом Ровчанином посљедњих мjесеци успио аргументовано да докаже значаj постоjања та два привредна гиганта.

– За то вриjеме су неки важни чиниоци привредног и политичког живота наше земље ћутали или аминовали покушаjе гашења Термоелектране (ТЕ) и на краjу су схватили да смо били управу. Сада имамо повампирене извршиоце туђих интереса коjи своjим медиjским спиновима покушаваjу наниjети штету, не само Руднику и ТЕ, већ и циjелоj држави – саопштио jе Jањушевић.

Он jе, како преноси Мина бизнис, додао да jе цементара свакако инвестициjа за коjу се снажно залажу, као и да ове године очекуjу конкретне потезе у том правцу.

– У циљу реализациjе тог проjекта воде се преговори на више релевантних адреса, од Министарства капиталних инвестициjа, института из окружења, па до Амбасаде Француске и њеног амбасадора Кристиjана Тимониjеа, са коjим сам имао прилике да разговарам на ову тему – рекао jе Jањушевић.

Он jе казао да се те, као и броjне друге активности, спроводе у циљу економског опоравка Пљеваља, а не у циљу гашења Рудника угља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:54