/ - PHOTO BY SCOTT GRAHAM ON UNSPLASH
04/04/2023 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima

Po ovom Javnom pozivu podržavaju se investicije od 500 eura do 10.000 eura

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u skladu sa Agrobudžetom za 2023. godinu, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima za 2023. godinu

Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

- Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti i ugraditi namjensku, novu opremu za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda kao i adaptirati postojeće objekte za preradu, kako bi se ispunili zahtjevi higijene propisani nacionalnim zakonodavstvom u cilju obezbjeđivanja zahtjeva za bezbjednost hrane. Po ovom Javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od 500 eura do 10.000 eura, dok je podrška ministarstva do 50 odsto ukupnog iznosa odobrene investicije, odnosno dodatnih 10 odsto, odnosno ukupno 60 odsto za poljoprivredne proizvođače upisane u Registar subjekata u organskoj proizvodnji, zaključno sa 31. decembrom 2022. godine. Dodatnih 10 odsto ostvaruju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva- saopšteno je iz Ministarstva.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva su fizička ili pravna lica koja moraju biti registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za odobravanje projekta.

Prihvatljive investicije su:

-Adaptacija objekata za preradu;

-Nabavka i ugradnja namjenske, nove opreme za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda;

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 23. maj 2023. godine.

- Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-222- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2023 04:39