/ Фото: Милован Нововић
17/03/2022 u 20:53 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јавни позив за предузетнике у Бијелом Пољу: Опредијељено скоро 200.000 еура

Право учешћа имају млади до 35 година и то они из мање развијених општина Црне Горе

Институт за предузетништво и економски развој (ИПЕР) и Унија младих предузетника Црне Горе (УМПЦГ), расписали су јавни позив за подршку младим предузетницима, у оквиру пројекта „Предузетнички бустер“.

Представљајући јавни позив предузетницима у Бијелом Пољу, предсједник Уније младих предузетника Црне Горе Урош Булатовић данас је саопштио је да право учешћа имају млади до 35 година и то они из мање развијених општина Црне Горе, како би унаприједили своје бизнисе кроз запошљавање нове радне снаге.

image
Фото: Милован Нововић

Презенатцији пројекта „Предузетнички бустер“ присуствовао је и предсједник Општине Петар Смоловић са сарадницима.

-Цјелокупан пројекат је замишљен тако да се додјелом грантова, односно, бесповратних средстава у износу од 7.500 хиљада по радном мјесту, подрже предузећа младих. Један од предуслова је да је њихово предузеће регистровано шест мјесеци прије расписивања јавног позива, да власник или власница имају до 35 година  и да пословну дјелатност обављају на територији мање развијених општина- појаснио је Булатовић.

Истакао је и да је позив отворен за све младе предузетнике, независно од привредне дјелатности којом се баве.

-Нема приоритетних области, али свакако да ћемо бодовати више оне који планирају да запошљавају припаднике маргинализованих група, а циљ нам је и да  подржимо жене у бизнису. Наравно, то је све јасно наведено у позиву, тако да сви који аплицирају унапријед знају шта их очекује на том бодовања- рекао је предсједник Уније младих предузетника Црне Горе.

Булатовић је напоменуо да ће јавни позив за подршку младим бити отворен до 23. марта.

-За сада је интересовање младих велико, што ме посебно радује, јер је то потврда тога да смо код младих пробудили тај предузетички дух. Зато и не желимо да се зауставимо на овоме, већ да нађемо начин да и у наредном периоду помогнемо младим људима који желе да раде“, истакао је Булатовић, истичући да је обезбијеђено 187,5 хиљада за дођелу бесповратних средстава за запошљавање.

Пројекат је, како је саопштио предсједник Уније младих предузетника Црне Горе, намијењен младима из Андријевице, Берена, Бијелог Поља, Цетиња, Даниловграда, Гусиња, Колашина, Мојковца, Никшића, Петњице, Плава, Пљеваља, Плужина, Рожаја, Шавника, Улциња, Жабљака.

Пројекат „Предузетнички бустер“, који реализује Институт за предузетништво и економски развој (ИПЕР) у сарадњи са Унијом младих преуџетника Црне Горе (УМПЦГ), кофинансирају га Европска унија и Влада Црне Горе у оквиру Програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну заштиту, а спроводи се у сарадњи са Директоратом за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија и социјалног старања и Одјељењем за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова Министарства економског развоја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:51