- архива / - ВЛАДИМИР ЈОКОВИЋ
06/06/2022 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Формирати Дирекцију за робне резерве Црне Горе

Сматрам да се преко Министарства финансија релативно лако могу обезбиједити средства из буџета за реализовање ове идеје, казао је Јоковић

Геополитичке и геоекономске прилике на глобалном нивоу компликују се и усложњавају, многим дјеловима свијета пријети несташица хране и енергената. Због тога, по узору на развијене земље, Црна Гора треба да у оквиру министарства којим руководим, формира Дирекцију за робне резерве, казао је потпредсједник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић.

- Неодговоран приступ претходних власти  стварању елементарних услова за нормално функционисање система у условима кризе довели су нас, између осталог, и до тога да смо једна од ријетких европских земаља које немају дирекцију за робне резерве - казао је Јоковић.

Додао је да ће зато замолити премијера Дритана Абазовића и остале колеге у Влади, посебно министра финансија, да заједничким снагама формирају Дирекцију за робне резерве Црне  Горе.

- Сматрам да се преко Министарства финансија релативно лако могу обезбиједити средства из буџета за реализовање ове идеје. Дирекција за робне резерве није питање нечијег политичког хира, већ ствар нужности у кризи која предстоји. Морамо обезбиједити довољне резерве брашна, прехрамбених производа, шећера, али и лијекова, нафте и других потрепштина. Важно је да нас, за разлику од неких прошлих времена, криза не затекне и да грађанима обезбиједимо институционални оквир на који се у сваком кризном тренутку могу ослонити - казао је Јоковић.

Као ресорни министар, спреман сам да гарантујем за квалитет и ефикасност Дирекције за робне резерве Црне Горе уколико иста буде формирана, закључио је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:56