Joković u obilasku / - FOTO: MINISTARSTVO
25/06/2022 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković obišao gazdinstva i proizvodne pogone u Danilovgradu: Država prati kretanja na tržištu

Tokom obilaska ministar je sa proizvođačima razgovarao o modelima i mogućnostima saradnje, kao i uslovima proizvodnje i načinu funkcionisanja na ovim gazdinstvima i pogonima, sa posebnim fokusom na podršku u kontinuitetu snabdijevanja tržišta

Država prati kretanja na tržištu, a Ministarstvo poljoprivrede će pružiti aktivnu podršku svim sektorima poljoprivredne proizvodnje. poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

On je zajedno sa generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i savjetnikom za stočarstvo Miodragom Došljakom, obišao je u Danilovgradu farmu Željka Radića, Fabriku stočne hrane A.D. Spuž kao i Farmu koka nosilja Agromont.

Tokom obilaska ministar je sa proizvođačima razgovarao o modelima i mogućnostima saradnje, kao i  uslovima proizvodnje i načinu funkcionisanja na ovim gazdinstvima i pogonima, sa posebnim fokusom na podršku u kontinuitetu snabdijevanja tržišta.

Ministar Joković je istakao da je prehrambena sigurnost jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću sve zemlje u svijetu, ali da su uspješni mali i srednji proizvođači hrane garancija da će ovi problemi biti uspješno riješeni.

Uz pomoć države za unapređenje konkurentnosti proizvodnje kroz bespovratnu podršku za nabavku opreme i mehanizacije proizvodnja će se još više unaprijediti a na taj način se dostiže i šira turistička ponuda i razvoj cjelokupne ekonomije u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:09