/ - FOTO: MPŠV
29/03/2023 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković razgovarao sa malinara iz Bijelog Polja: Problem sa plasmanom robe imaju i zemlje regiona

Predstavnici Udruženja malinara su se u razgovoru sa predstavnicima resornog ministarstva osvrnuli na globalne poremećaje na tržištu, uzrokovane ratom u Ukrajini, a usled čega su i nastali problemi vezani za plasman ovog proizvoda

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković primio je danas predstavnike Udruženje malinara iz Bijelog Polja. Sastanku su prisustvovali i državni sekretari Stevan Gajević, Marko Radonjić i Salih Gjonbalaj.

- Tom prilikom, predstavnik Udruženja malinara Andrija Delić je predočio probleme sa kojima se suočavaju, a koji se prevashodno odnose na otkup maline, otkupnu cijenu, kao i troškove skladištenja, zbog čega su malinari u više navrata vršili blokadu saobraćajnica u opštini Bijelo Polje - saopšteno je iz MPŠV.

Bjelopoljski malinari spremni da ispred Vlade štraјkuјu glađu

Predstavnici Udruženja malinara su se u razgovoru sa predstavnicima resornog ministarstva osvrnuli na globalne poremećaje na tržištu, uzrokovane ratom u Ukrajini, a usled čega su i nastali problemi vezani za plasman ovog proizvoda, uz apel resornom ministarstvu za pomoć u saniranju gubitaka koje su pretrpjeli.

- Ministar je predočio prisutnima da budžetom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nijesu planirana sredstva za ovu namjenu - navodi se u saopštenju.

Ministar Joković je naglasio da je problem viška malina u skladištima više puta iznosio u bilateralnim sastancima ministrima EU, kao i ministrima iz regiona, ali je u međusobnim razgovorima konstatovano da se i oni susrijeću sa sličnim problemom.

 - Istaknuta je spremnost Ministarstva da se problem iznese na uvid Ministarstvu finansija i Vladi Crne Gore, kako bi se eventualno dio štete sanirao iz budžetske rezerve - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 00:05