/ Фото: Бојана Ћупић
29/07/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јужна Kореја донира Црној Гори брод за истраживање мора

Црна Гора Јужну Kореју сматра важним и пријатељски настројеним партнером, казао је Абазовић на састанку са амбасадором

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић и министар капиталних инвестиција Младен Бојанић примили су данас нерезидентног амбасадора Републике Kореје у Црној Гори Хјонг-ћан Чеа, а како је саопштено након састанка, Јужна Кореја ће донирати брод за истраживање мора.

Брод је вриједности од 200.000 долара, Хјонг-ћан је нагласио да између двије земље постоји добра економска сарадња, која се најбоље огледа у томе да се између двије државе запажа раст трговинске размјене.

Абазовић је истакао је да Црна Гора Јужну Kореју сматра важним и респектабилним, пријатељски настројеним партнером са којим жели унаприједити односе на више нивоа, нарочито на пољу привреде, зелене економије, енергетике, дигиталне технологије, образовања, развоја предузетништва, иновација и размјене знања.

Додао је да су најбољи показатељ одличних односа двије земље вриједне донације које је Јужна Kореја упутила Црној Гори током кризе КОВИД-19, у виду 1000 ПРС тестова и 277.000 заштитних маски, које су биле у вриједности од 200.000 долара.

Бојанић је нагласио да између Црне Горе и Републике Kореје постоји огроман простор за унапређење сарадње, нарочито у области привреде, кроз снажније повезивање црногорских и корејских компанија преко канцеларије Kорејанске агенције за промоцију трговине и инвестиција (KОТРА).

Говорећи о јачању сарадње у области културе и повезивања грађана двије државе, Хјонг-ћан је најавио организовање културно-умјетничког догађаја у Подгорици који ће приближити традицију Јужне Kореје Црној Гори и њеним грађанима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:53