СРЂА КЕКОВИЋ / - ФОТО: РТЦГ
02/03/2022 u 09:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кековић: Бавимо се политиком док инфлација расте

Један од лидера Демокрастког фронта (ДФ) и предсједник Покрета за промјене (ПзП), Небојша Медојевић, раније је саопштио да због програма Европа сад плату није примило 58 хиљада запослених

Држава би требало да што прије повуче одговарајуће кораке и заштити животни стандард грађана, саопштио је генерални секретар Уније слободних синдиката (УССЦГ), Срђа Кековић.

Он је подсјетио да у претходном периоду нијесу прошле бројне иницијативе за ограничавање цијена горива.

- Имамо дивљање цијена горива, а држава је глува на ту тему, грађани испаштају. На другој страни, имамо бављење искључиво политичким темама, док се ово ставља под тепих, и у овом тренутку ја не видим у некој ближој перспективи да ће моћи да се реагује. Влада се брани чињеницом да не може да лимитира ту цијену, док у Скупштини не прођу измјене Закон о акцизама - казао је Кековић у емисији ТВЦГ, Добро јутро Црна Горо.

Кековић је упозорио да су у жижи политичке теме, а интерес грађана у другом плану, преноси портал РТЦГ.

- Имали смо ситуацију са програмом Европа сад, то је био крајњи тренутак да се тако нешто деси, али свјесни смо и инфлације која расте - навео је Кековић.

Он је додао и да држава мора да повлачи кораке како би заштитила животни стандард.

- Грађани трпе, највише трпе пензионери који нијесу имали раст пензија. Они сада са истим пензијама пролазе кроз ову инфлаторну кризу која се полако захуктава, а ми ништа не чинимо, бавимо се само политиком - поручио је Кековић.

Један од лидера Демокрастког фронта (ДФ) и предсједник Покрета за промјене (ПзП), Небојша Медојевић, раније је саопштио да због програма Европа сад плату није примило 58 хиљада запослених.

Кековић је рекао да је тај податак први пут чуо од Медојевића и да још нема провјеру тих информација.

- То просто звучи невјероватно, али кажем суздржаћу се од неког конкретнијег коментарисања док и ми не видимо да ли је та статистика заиста реална - навео је Кековић и додао да се често играмо статистиком.

Он је навео да је много више бенефита него што је удара које биљежи буџет сваке породице кроз инфлацију, али ако се овакав тренд настави, може да дође до тога да се раст зарада анулира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 20:35