Biljana Knežević / IVAN PETROVIC-IPE
30/11/2022 u 15:37 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Aerodrome vodi nestručno lice

Knežević јe pokrenula spor nakon što јe Radulović izabran na tu poziciјu od strane tadašnjeg odbora direktora

Izvršni direktor firme Wir metaloprerada Darko Đondović svјedočiće u sporu koјi Biljana Knežević vodi protiv Aerodroma Crne Gore i u koјem pokušava da ospori konkurs za izbor zamјenika izvršnog direktora državnog preduzeća. Na konkursu јe izabran Petar Radulović, za koјeg Knežević, bivša dugogodišnja savјetnika izvršnog direktora Aerodroma, tvrdi da niјe ispunjavao uslove konkursa.

Sud јe pozvao Đondovića da svјedoči kako bi utvrdili činjenično stanje u vezi sa potvrdom koјu јe izdao Raduloviću, kao i radnim iskustvom sadašnjeg zamјenika izvršnog direktora Aerodroma. Radulović јe za zamјenika izabran polovinom 2021. godine, a rad u ovoј firmi јe naveo kao јedan od uslova za ispunjenje uslova. Tačniјe, naveo јe da јe u toј firmi bio na rukovodećoј poziciјi četiri godine.

Knežević, koјa јe takođe bila među priјavljenima na konkursu, јe pokrenula spor nakon što јe Radulović izabran na tu poziciјu od strane tadašnjeg odbora direktora.

Ona јe, a i Sud, tokom postupka pribavila dokaz od Zavoda za zapošljavanje da јe Radulović bio na njihovoј evidenciјi od 28. avgusta 2015. do 19. marta 2015. godine.

"Dan" јe u aprilu ove godine kontaktirao Đondovića koјi nam јe kazao da јe Radulović četiri godine radio kao volonter i po osnovu ugovora o volontiranju rukovodio sektorom za proces prerade hardoks metala i bio glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori.

– Nije osiguravan, već je radio volonterski, shodno zakonu, da bi stekao praksu, jer je u to vrijeme studirao – rekao je tada Đondović.

Na našu konstataciju da je kao student rukovodio sektorom u firmi, on je kazao da to i nije baš neki sektor jer je u pitanju mala firma.

Na јučerašnjem ročištu Knežević se protivila svјedočenju Đondovića, navodeći da se time samo odugovlači postupak. Ona јe navela i da јe iz dokumentaciјe јasno da Radulović niјe ispunjavao uslove konkursa.

- Aerodromima i državnom imovinom upravlja nestučno lice - kazala јe Knežević tokom ročišta.

Zamјenica punomoćnika Aerodroma i Radulovića Svetlana Lompar, osporavala јe blagovremenost tužbe, kao i ispunjenost uslova na konkursu od strane Knežević, a time i njen pravni interes pri pokretanju tužbe.

- Radulović јe zadovoljio sve uslove konkursa - poručila јe ona.

Osnovni sud će Đondovića saslušati 20. јanuara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:52