Sa sastanka / - DNP
26/01/2024 u 13:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević obećao podršku Sindikatu lučkih i transportnih radnika

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu nastave konsultacije kako bi u što skorije vrijeme došli do rešenja problema lučko transportnih radnika, navode iz DNP-a u saopštenju

Predsjednik DNP – a Milan Knežević primio je danas u Skupštini Crne Gore predsjednika Sindikata lučkih i transportnih radnika Vladimira Obradovića i člana Izvršnog odbora Nedžada Pinčića. Predstavnici su u razgovoru sa liderom DNP – a, iskazali potrebu i molbu, da se razmotri mogućnost njihovog privremenog odlaska u penziju, saopšteno je iz Kneževićeve partije.

Predstavnici Sindikata upoznali su Kneževića sa opisom posla lučko transportnog radnika koji podrazumijeva pretovar putem fizičke snage svih vrsta tereta opasnih materija uz stalnu opasnost od povreda i ugrožavanja života.

- Na ovim poslovima trenutno su zaposlena 44 lučko transportna radnika na neodređeno vrijeme, i njihovi predstavnici su u razgovoru sa liderom DNP – a, iskazali potrebu i molbu, da se razmotri mogućnost njihovog privremenog odlaska u penziju. Knežević je Obradoviću i Pindžiću obećao podršku u skladu sa nadležnostima i mogućnostima poslaničkog kluba DNP – a, iskazujući spremnost da zajedno sa ostalim poslaničkim klubovima, a u konsultaciji sa nadležnim ministarstvima pronađu prihvatljivi model i za državu i za radnike - navodi se u saopštenju.

Takođe je dogovoreno da se u narednom periodu nastave konsultacije kako bi u što skorije vrijeme došli do rešenja problema lučko transportnih radnika, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:18