Бивша савјетница директора Биљана Кнежевић
09/06/2022 u 13:17 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић спори и избор помоћника комерцијалног директора Аеродрома

Главна расправа је заказана за 14. септембар

Рочиште главне расправе у спору коjи jе бивша савjетница директора Аеродрома Биљана Кнежевић покренула против ове компаниjе због именовања Владана Драшковића за помоћника комерциjалног директора заказана је за 14. септембар. Пред Основним судом је закључено припремно рочиште, на коме је судија Младен Булатовић наложио Аеродромима да доставе комплетну документацију у вези са огласом расписаним септембра прошле године. Тада је за помоћника комерцијалног директора именован Драшковић, који је инжењер технологије.

Кнежевић је у тужби, коју је поднијела раније, навела да у одлуци извршног директора Горана Јандреоског пише да Драшковић има богато међународно искуство у ваздухопловству и да је арадио на најодговорнијим позицијама у три државе. Она, међутим спори да је Драшковић то доказао својом пријавом и тврди да је једино документовао директорску позицију у фабрици воде Липово у стечају.

- Остале ангажмане је документовао копијама ИД картице Луфтханза групе и боравишне дозволе у Русији, што нијесу докази о раду - навела је Кнежевић у тужби.

Она тражи да Основни суд поништи или утврди ништавост одлуке о избору Драшковића и наложи Аеродромима да распише нови оглас за то радно мјесто. Кнежевић је такође конкурисала за ту позицију.

Из Аеродрома су казали да је право послодавца да међу пријављеним кандидатима изабере кандидата за којег процјењује да ће најбоље одговорити потребама радног мјеста, под условом да су услови конкурса испуњени. Истакли су да је законитост избора Драшковића неупитна.

Кнежевић је прије воог, покренула спор против Аеродрома због избора Петра Радуловића за замјеника извршног директора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:06