Biljana Knežević / - DAN
25/03/2024 u 19:13 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Sudiјa mi nezakonito provјeravala telefon

Izvinjenje nijesam dobila od advokatice zbog neosnovanog napada, niti od sudije što mi je ugrozila pravo na privatnost i izvršila prekid postupka dok mi je nezakonito provjeravala telefon, navodi se u dopisu Biljane Knežević

Bivša savјetnica direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Biljana Knežević uputila јe novi prigovor predsјednici Osnovnog suda Željki Јovović i Sudskom savјetu na postupanje sudije Ane Stojanovski, koja јu je, prema navodima iz ovog dopisa, nepravedno sankcionisala u Zapisniku sa ročišta glavne rasprave od 20.3.2024. godine, opomenom da ne remeti procesnu disciplinu i prekida punomoćnika u izlaganju.

Knežević ističe da јe u stvarnosti sve vrijeme trajanja ročišta, izlaganje punomoćnika tuženog bio kontinuirani i neutemeljeni napad na nju, naročito izražen u konstataciji da ne poštuje proceduru i ne komentariše ono što treba u vezi sa Kolektivnim ugovorom.

– Ja sam ispravno komentarisala dokumentaciju tuženog koja je došla na red prilikom izvođenja dokaza, ali me je sudija Stojanovski u jednom trenutku, zbog ograničenog vremena, uputila da izlaganje usmjerim na predmetni aneks, što sam i učinila. Sudija me nije uzela u zaštitu kada me je braniteljka ACG neopravdano napala da sam skrenula sa teme, iako sam postupila precizno po nalogu sudije – navodi Knežević u dopisu.

Pred Osnovnim sudom u toku tri spora

- Ovo je nezakonit postupak sudije Stojanovski čime je, pored ostalog, narušena i moja privatnost - zaključuјe Knežević.

Naime, Knežević pred Osnovnim sudom vodi tri spora protiv kompaniјe, a u sva tri postupaјuća sudiјa јe Ana Stoјanovski. Već duže od dviјe, odnosno tri godine spori imenovanje Petra Radulovića na funkciјu zamјenika direktora u ovom preduzeću, dok u ovom spori njeno degradiranje, odnosno preraspoređivanje na nižu poziciјu zbog navodnog ukidanja njenog dotadašnjeg radnog mјesta. O svoјim sudskim postupcima Knežević јe u više navrata obavјeštavala i delegaciјu EU u Crnoј Gori.

Knežević dalje ističe da sudija nikada nije opomenula niti sankcionisala advokaticu Aerodroma zbog nedozvoljenog upada u izlaganje.

– Sudija branjenicima tuženog i dalje toleriše nepoštovanje Suda i nedostavljanje cjelovite dokumentacije, koja im je tražena još u martu 2023. godine, uz naglašeni rok od osam dana za dostavljanje. Sudija čak nije sankcionisala ni prekid ročišta od strane advokatice, optuživši me da krišom snimam ročište. Odmah nakon optužbe, ja sam izvadila telefon iz torbe i stavila ga na sto sudije koja ga je prelistavala nakon što mi je naredila da ga otključam i utvrdila da nikakvo snimanje nije postojalo. Da je telefon bio podešen za snimanje to bi se odmah vidjelo, ne bi mu ekran bio zaključan i zatamnjen, u stanju mirovanja, te nije bilo potrebe da sudija pregleda sadržaj mog telefona. Zbog podsjećanja sudije na ograničeno vrijeme trajanja spora, ja sam samo kratko pogledala koliko je sati. Nikada mi na pamet nije palo da snimam ročište. Izvinjenje nijesam dobila od advokatice zbog neosnovanog napada, niti od sudije što mi je ugrozila pravo na privatnost i izvršila prekid postupka dok mi je nezakonito provjeravala telefon – navodi, između ostalog, Knežević.

Ona smatra da ovakav postupak nije naročito iznenađenje, jer јe, kako tvrdi, od strane ACG bila krišom snimana dok јe vršila uvid u konkursnu dokumentaciju.

– Ništa od navedenog nije ušlo u zapisnik, zbog čega takođe prigovaram. Naglašavam da se u današnje vrijeme telefoni, noutbukovi, aјpedi i laptopovi koriste kao rokovnici i u njima se nalaze razne bilješke i podsjetnici, a sudija me nije uputila na propis koji zabranjuje upotrebu istih na ročištu. Podrazumijeva se jedino da je zabranjeno telefoniranje – navodi se u dopisu.

Knežević smatra da sudija nije imala pravo da lista njen telefon iako je bio stavljen na njen sto, kada je naredila da ga otključa, već se ovo moglo riješiti na zakonit način.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:44