Кривокапић прима дупло већу плату од Ане Брна / - Влада ЦГ
16/08/2021 u 10:41 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ко је најплаћенији премијер у региону: Кривокапић на четвртом, Пленковић на првом мјесту

На дну љествице примања је српска премијерка Ана Брнабић која има мјесечну зараду преко 900 еура

Ових дана актуелна је информација о примањима црногорског премијера Здравка Кривокапића и министара у његоворј влади, и да а премијер има највећу нето плату у извршној власти од 1.800 еура.

Кривокапић, међутим, није најплаћенији премијер у региону већ се налази на четвртом мјесту. Најплаћенији у региону је хрватски премијер Андреј Пленковић који мјесечно прима око 2.850 еура. После њега је, највјероватније, премијер Косова. Наиме, до износа плате актуелног премијера Аљбина Куртија нисмо успјели да дођемо, али је његов претходник Рамуш Харадинај примао износ од 2.500 еура мјесечно. Чланови предсједништва Босне и Херцеговине су на трећем мјесту са око 2.000 еура мјесечно, па онда црногорски премијер Здравко Кфривокапић са 1.800.

Албански премијер Еди Рама мјесечно у Влади зарађује око 1.700, док његов колега из Сјеверне Македоније Зоран Заев има плату 1.426 еура. На дну љествице примања је српска премијерка Ана Брнабић која има мјесечну зараду преко 900 еура.

Интересантно је да, на примјер, у Босни и Херцеговини највећа примања има Сенад Софтић, гувернер Централне банке Босне и Херцеговине, с основном платом од мало више од 4.000 еура без минулог рада, топлог оброка, дневница и осталог. Он је убједљиво је најплаћенији званичник неке јавне институције у Босни и Херцеговини.

Послије Софтића, најплаћенији руководилац неке институције Босне и Херцеговине је Златко Кнежевић, предсједник Уставног суда БиХ, чија основна плата износи преко 3.000 еура, а према подацима Министарства финансија и трезора БиХ иза Кнежевића по висини примања у јавним институцијама у БиХ су потпредсједници Уставног суда, који мјесечно без дневница, топлог оброка, минулог рада и осталих додатака на плату зарађују око 2.600 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:36