Свети Стефан / -фото: Пиксабеј
05/12/2021 u 11:40 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комисија ће наћи и одговорне и за неплаћени ПДВ у ХГ "Будванска ривијера"

Комисиjа за испитивање пословања завршила је с радом и средином мjесеца ћемо усвоjити њен извjештаj, а што ће неминовно повући за собом и утврђивање поjединачне одговорности оних коjи су начинили овакве пропусте, рекао је за „Дан“ Мијомир Пејовић

Комисија за испитивање пословања хотелске групе "Будванска ривијера" завршила је са радом и ускуро се очекује усвајање извјештаја о раду, потврдио је јуче за "Дан" Мијомир Пејовић, предсједник Одбора директора "Будванске ривијере". Он је истакао и да ће наћи одговорне који су дозволили да се компанији " закупцу хотела "Свети Стефан" и "Милочер", фирми "Адриjатик пропертис", од 2006. године не обрачунава ПДВ на уговорену цијену кирије.

– Комисиjа за испитивање пословања jе завршила с радом и средином мjесеца ћемо усвоjити њен извjештаj, а што ће неминовно повући за собом и утврђивање поjединачне одговорности оних коjи су начинили овакве пропусте – рекао је Пејовић.

Акционари државног предузећа "Свети Стефан хотели" прије два дана на скупштини акционара донијели су одлуку да од 1. јануара закупцу повећају износ кирије за 21 одсто, односно да му фактуришу ПДВ на уговорену цијену закупа. Такође, донијели су одлуку да од половине 2019. године обрачунају колико је "Адријатик пропертис" требало да плати по основу ПДВ-а и да му фактуришу разлику у ПДВ-у. "Адриjатик пропертис" је од 2016. године плаћао 1,12 милиона еура годишњу закупнину и у ту цијену је улазио и ПДВ, док ће од 1. јануара, односно у наредној години, плаћати кирију већу за 21 одсто, односно за 235 хиљада еура. Прије "Свети Стефан хотела", закуподавац хотела је била "Будванска ривијера", чијом је подјелом и настало ово државно предузеће које има исту власничку структуру као и "Будванска ривијера".

"Адриjатик пропертис" је 2006. године под закуп на тридесет година узео хотеле "Свети Стефан" и "Милочер". Основним уговором договорена је кирија од 1,6 милиона еура. Касније је, половином 2015. године, усвојен у Скупштини анекс уговора којим је кирија тој фирми, чији је власник Петрос Статис, смањена на 1,12 милиона еура. ПДВ је од 2007. до данас два пута повећаван за по два одсто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:19