Анекс уговора / -Фото: Принтскрин
20/09/2021 u 08:23 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Компанија „Бен-Ков” потписала анекс уговора са Рудником угља; Пробили рок у послу вриједном 380.000 еура

Неколико дана пред истек рока за испоруку мобилног постројења вриједног око 380.000 еура, 14. септембра 2021. године, представници компаније "Бен-Ков" упутили су допис Руднику угља у којем су навели да због проблема са пандемијом корона вируса нису у могућности да изврше испоруку и тражили могућност продужења рока

Компанија "Бен-Ков", коjа jе у власништву Жељка Ковинића, пословног партнера Милоша Меденице – сина сада бивше предсjеднице Врховног суда Весне Меденице, није успјела ни за пола године да испоручи мобилно постројење (Анфо возило) Руднику угља Пљевља. У уговору, који је између те двије фирме потписан у марту 2018. године, као рок за испоруку наведено је 180 дана од дана потписивања уговора.

image

Жељко Ковинић

Према подацима "Дана", свега неколико дана пред истек рока, дана 14. септембра 2021. године, представници компаније "Бен-Ков" упутили су допис Руднику угља у којем су навели да због проблема са пандемијом новог корона вируса нису у могућности да изврше испоруку и тражили могућност продужења рока. Након тога, истог дана, потписан је анекс уговора између те двије компаније, којим је рок продужен до краја године.

– Предмет овог анекса уговора јесте продужење рока извршења уговора из понуде добављача, због околности (ситуације узроковане вирусом ковид-19) на које добављач није могао утицати нити их отклонити – пише у члану 1 анекса уговора. Додаје се да се члан пет основног уговора мијења и да гласи "Рок извршења уговора/испоруке робе је до 31. децембра 2021. године".

Компанија "Бен-Ков" добила је посао испоруке мобилног постројења (Анфо возила), након што је Рудник угља Пљевља расписао јавни тендер. Уговор између те двије компаније потписан је 18. марта 2021. године.


"Дан" jе у jануару 2018. године писао о компаниjи "Бен-Ков", коjа jе добиjала и обарала државне тендере иако су тада постоjали подаци да Жељко Ковинић не плаћа порез. Његова фирма jе само у 2017. години добила неколико jавних тендера вриjедних више од 350.000 еура. У исто вриjеме Ковинићу jе била блокирана непокретна имовина у Тивту и Будви због неплаћања пореза у тим градовима. Према раниjем писању медиjа, Министарство одрживог развоjа и туризма у 2012. години jе обjавило документ у коjем jе наведено да су Жељко Ковинић, син предсjеднице Врховног суда Милош Меденица и Раде Арсић тражили и добили грађевинску дозволу за заjедничку градњу туристичких вила у Тивту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:16