Adnan Striković i Raško Konjević / - RTCG
28/02/2023 u 12:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konjević traži da Vlada umanji akcize ili SDP neće podržati zakon

Konjević je najavio da će poslanički klub SDP-a podnijeti amandman na Zakon o akcizama koji predviđa da Vlada do 31. jula umanjuje akcize na gorivo ne manje od 40 odsto

Predsjednik SDP-a Raško Konjević i poslanik SDP-a Adnan Striković sazvali su konferenciju povodom seta zakona akcizne i poreske politike koje je predložila Vlada.

Konjević je najavio da će poslanički klub SDP-a podnijeti amandman na Zakon o akcizama koji predviđa da Vlada do 31. jula umanjuje akcize na gorivo ne manje od 40 odsto.

- Ukoliko amandman ne bude podržan, neće glasati za izmjene zakona - saopštio je predsjednik te partije Raško Konjević.

Umanjene akcize na gorivo od 15 odsto ne primjenjuju se od ponoći, što što je dovelo do rasta cijena.

Vlada je krajem prošle godine na predlog Ministarstva finansija izmjenila odluku o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, kojom je umanjenje akciza na gorivo iznosilo 15 odsto, umjesto dotadašnjih 25 odsto. 

Kako je tada navedeno, imajući u vidu trenutnu situaciju na svjetskom tržištu naftnih derivate, a uzimajući u obzir analizu budžetskih efekata dosadašnjih umanjenja, ukazali su da se aktuelno umanjenje akcize koje je propisano Odlukom neće primjenjivati nakon 27. februara 2023. godine.

(RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:05