/ - FOTO: PKCG
12/06/2024 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konstituisana Grupacija priređivača igara na sreću

Grupacija priređivača igara na sreću formirana je u utorak pri Odboru udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore (PKCG).

Sjednicu je do izbora predsjednika vodio predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, Ranko Jovović, uz podršku sekretarke Sanje Marković.

Grupacija broji 22 priređivača igara na sreću, kojima su na sjednici verifikovani mandati.

Jovović je, kako je saopšteno iz PKCG, kazao da će djelokrug rada i aktivnosti Grupacije biti usmjereni na razmatranje najvažnijih izazova s kojima se oni srijeću u svom radu.

U njenom fokusu biće, između ostalog definisanje predloga za strategiju razvoja ove privredne djelatnosti u Crnoj Gori, zajednički rad na utvrđivanju predloga zakona, posebno Zakona o igrama na sreću i Zakona o koncesijama, i drugih propisa kojima se reguliše priređivanje igara na sreću, kao i predlaganje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Takođe će razmatrati pitanja implementacije dobrih praksi iz drugih država, zaštite potrošača, odnosno koordinisanje mjera koje doprinose ograničavanju potencijalnih negativnih efekata ove djelatnosti na korisnike usluga kao što je sprečavanje ili smanjenje zavisnosti. Podsticaće integracije sa drugim privrednim djelatnostima, posebno sa turizmom i ugostiteljstvom, kao i izmjenu generalizovane negativne percepcije ove djelatnosti kod javnosti i institucionalnih donosioca odluka. Suzbijaće biznis barijere (kod zapošljavanja, avio dostupnosti lokalnog tržišta, normativne nekompletnosti), podizati nivo informisanosti o promjenama i trendovima u ovoj branši, zajednički nastupati kod trećih strana.

Operateri da onemoguće pristup internet stranicama sa spiska Uprave za igre na sreću

Za predsjednika Grupacije izabran je finansijski direktor hotela Maestral, Savo Martinović, a za njegovu zamjenicu predsjednica Udruženja Liga, Marijana Zec.

Martinović je ocjenio da ova privredna djelatnost zaslužuje ovakvu vrstu organizovanja i zahvalio Privrednoj komori što je podržala formiranje Grupacije.

- Mogu da vam obećam da ću dati sve od sebe da svi članovi Grupacije na najbolji mogući način artikulišu interese kako bismo ih prezentovali donosiocima odluka ali i promijenili negativnu percepciju javnosti o ovoj privrednoj djelatnosti, rekao je Martinović, prenosi Mina biznis.

On je najavio kreiranje programa rada Grupacije do 2027. godine koji sadržati prioritete njenog djelovanja, a fokus će biti na zalaganju za kreiranje strategije ove privredne djelatnosti, jer se, kako kaže, često donose ad hok rešenja koja nisu u njenom interesu.

Martinović je ukazao da je formirana radna grupa koja radi na pripremi nacrta novog zakona o igrama na sreću, te da se u nju mora uključiti predstavnik ove grupacije.

Na predlog predsjednika, za tu dužnost je izabran Oleg Sekulović iz kompanije Vezuv, koji je ranije uključen u rad na izmjenama i dopunama ranijeg zakona.

Sekretarka OU, kao i ove grupacije Sanja Marković kazala je da će biti pripremljen dopis prema Ministarstvu finansija i tražiti da predstavnik Grupacije bude član naše grupe, kako bi se dobilo što kvalitetnije zakonsko rješenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jul 2024 22:05