/ foto: ž.š.
12/08/2022 u 15:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: U ponedjeljak razgovori o mogućnosti da država i EPCG preuzmu Željezaru

Nakon što pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Davidovića i predstavnika turskog "Toščelika" nisu dali konkretne rezultate, radnici su ponovo na krovu fabrike počeli štrajk

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević obavijestio je novinare da je u ponedjeljak u osam sati zakazan sastanak u Vladi na kome će sa premijerom Dritanom Abazovićem i predsjednikom borda direktora EPCG Milutinom Đukanovićem razgovarati o  mogućnosti da država i epcg preuzmu fabriku, javlja rtnk.me.

(FOTO i VIDEO) Pozlilo radniku Željezare, ulaz fabrike blokiran

Podsjećanja radi, radniku Željezare u Nikšiću Milanu Baliću danas je pozlilo, pošto su radnici cijelu noć proveli na krovu zgrade i započeli štrajk glađu. 

Nakon što pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog "Toščelika" po svoj prilici nisu dali konkretne rezultate, radnici su ponovo na krovu fabrike počeli štrajk glađu.

Saopštili su da su zauzeli fabriku i da su oni vlasnici Željezare. Pozivali su premijera Dritana Abazovića i nikšićkog biznismena Davidovića da dođu u fabriku objasne radnicima ko govori istinu. Predstavik radnika Ivan Vujović kazao je jutros da oč ekuju dolazak Abazovića, jer radnici traže da država preuzme fabriku.

Davidović je, kako navode, kazao i da su ga predstavnici Tosjali grupe obavijestili kako pregovore u kupovini Željezare mogu nastaviti 22. avgusta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:47