Драган Краповић / - Дан
02/06/2022 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић: Ћутање Абазовића и Краповића поводом Светог Стефана и Милочера је недопустиво

Како је истакао у овој ситуацији сви трпе велику штету, а највећу Црна Гора као туристичка дестинација.

Пролази још једна туристичка сезона, а драгуљи црногорског туризма, Свети Стефан и Милочер, и даље су затворени. На тај начин, закупци другу годину заредом крше уговорне обавезе, саопштио је посланик Демократа Драган Краповић.

 - За мандата претходне Владе, питање Светог Стефана и Милочера је заслужено било у фокусу интересовања медија и, наравно, оних који су водили ресор туризма. Покренуте су тужбе и противтужбе пред надлежним Арбитражним судом у Лондону, а по мојим информацијама, држава Црна Гора, гдје подразумијевам не само МЕРТ, већ и Будванску ривијеру и Св. Стефан Хотелс, стоји врло добро - наиме постоје јасни докази да су закупци прекршили Уговор и то континуирано и на више мјеста! - навео је он.

Наравно, како је истакао Краповић, у овој ситуацији сви трпе велику штету, а највећу Црна Гора као туристичка дестинација.

 -  С обзиром да једноставно није било добре воље за постизање компромиса и одрживог рјешења у складу са Уставом и законима Црне Горе, кристално је јасно да ово  мора бити доведено до краја на  цивилизован начин и уз максималну посвећеност државе Црне Горе овом проблему и арбитражном поступку који је у току. Оно што је посебно занимљиво је да се нико из нелегитимне 43. Владе Црне Горе, од господина Абазовића до господина Ђуровића, не оглашава. Напротив, ћуте  и игноришу овај проблем - тврди Краповић.

Како додаје, о Светом Стефану се уназад годинама водила озбиљна јавна полемика, а јавности су познати  ставови свих појединаца у институцијама, али и политичких субјеката.

 - Тако знамо да је ДПС, који доминантно подржава ову Владу у Парламенту, креатор овог  проблематичног аранжмана, док је УРА, од највиших функционера, попут господе Абазовића и Ђуровића, до рецимо господина Рађеновића, предњачила у осуди овог аранжмана и позивала на протесте,  подношење кривичних пријава, итд. Сада их је вољом ДПС-а запало да имају утицај на исход процеса који имају огроман значај за Црну Гору, па ћемо видјети да ли су на истим становиштима или су, пак, промјенили мишљење и приступ? Ако су приступ и ставови УРА-е драстично промијењени, онда је јасно да се то десило под утицајем ДПС, тј. да је дошло до поткусуривања унутар владајуће коалиције, те да је поред дубине, ДПС добио и Свети Стефан и Милочер!    Ћутати око овог питања је недопустиво и зато позивам господу Абазовића и Ђуровића да изађу са јасним ставовима везано за арбитражу и уопште рјешавање питања Св. Стефана и Милочера - закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:27