Драган Краповић / - Драган Краповић
30/12/2021 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић угоститељима: Желимо да сачувамо радна мјеста и унаприједимо статус радника

Нагласио је да је јуче показано у парламенту да његов посланички клуб држи до ријечи

Након што је на јучерашњој сједници Скупштине Црне Горе усвојен предлог Закона о ПДВ-у који смо кандидовали моје  колеге Тамара Вујовић,Миодраг Лекић и Владимир Мартиновић и ја, желим да подијелим задовољство што је предложена мјера снижене стопе пдв-а од седам одсто на угоститељство усвојена једногласно у парламенту, што је нажалост риједак случај у постојећим политичким околностима, поручио је угоститељима посланик Демократа Драган Краповић.

 - Није требало дуго да се потврди исправност овакве одлуке, јер је Ваша дјелатност већ данас поново угрожена налетима ковида-19. Сигуран да ће у 2022. години ова мјера значајно помоћи да ваши бизниси опстану до краја пандемије и дати вам додатни простор да посебно водимо рачуна о сваком запосленом у индустрији туризма и угоститељства - додаје он.

Такође, према ријечима Краповића, поред потврде исправности одлуке коју је донијела Скупштина Црне Горе, јучерашњи дан је потврда да посланички клуб „Мир је наша нација“ (Демократе-Демос) држи ријеч и испуњава оно што обећа грађанима.

 - Дакле управо ова мјера је дио програма који смо понудили грађанима на парламентарним изборима 2020-те године,и сада је реализована. Наравно, она је дошла на ред  након приоритетних и социјално угрожених категорија, дакле након што смо обезбиједили обештећење мајкама којима су одузета стечена права, дјечији додатак за сву дјецу до 18-те године у Црној Гори, као и бесплатне уџбенике свим основцима, већим платама радницима и наравно већим пензијама пензионерима, већим старачким накнадама итд. То је наш биланс за непуних годину и по ове власти - истакао је Краповић.

Како је додао, мислили су и мислиће и даље на оне најстарије који су градили Црну Гору и којима су то дужни.

 - Мислили смо и даље ћемо мислити на оне најмлађе који тек треба да је граде и унапређују, али и на Вас, привреду коју морамо сачувати у овим тешким временима. Надаље, желим да Вас поштовани угоститељи замолим да сви поштујемо мјере и упуте надлежних органа, да изађемо из вртлога кризе и да идуће године имамо добру, надам се никад бољу туристичку сезону, и зимску и љетњу. На крају, желим да Вас замолим и охрабрим да у ову врло битну мјеру у годинама пред нама афирмишемо и поштујемо, а то ћемо најбоље урадити тако што ћемо уредно извршавати обавезе према држави, тако што ћемо константно подизати  ниво конкурентности дестинације одмјереном цјеновном политиком, али и новим инвестицијама и унапређењима сектора угоститељиства, а изнад свега жеља нам је да ова мјера помогне да сачувамо радна мјеста и унаприједимо статус радника у угоститељству! - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:08