/ Здравко Кривокапић - фото: Саша Матић
06/07/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић – Басо: Влада има задатак да Црну Гору учини другачијом и економски развијеном

Премијер је нагласио да је усвајањем буџета Влада створила услове за бржи економски опоравак уз стабилизацију јавних финансија, као једног од главних предуслова укупне економске одрживости

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић борави у билатералној посјети Уједињеном Краљевству, гдје се данас састао са предсједницом Европске банке за обнову и развој, Одил Рено-Басо и њеним сарадницима.

Премијер је истакао да је Влада, и поред оптерећености компликованим политичким односима, економским посљедицама изазваним коронавирусом и неодрживим јавним финансијама, успјела да у највећој могућој мјери санира епидемиолошку ситуацију изазвану коронавирусом, али и да помогне грађанима и привреди да лакше поднесу терет здравствене и економске кризе.

- Досадашњи резултати рада Владе, у само 200 дана рада, дају нам за право да вјерујемо да се много брже можемо примаћи стандарду најразвијенијих земаља Европе. Има разлога за оптимизам- казао је Кривокапић.

Премијер је нагласио да је усвајањем буџета Влада створила услове за бржи економски опоравак уз стабилизацију јавних финансија, као једног од главних предуслова укупне економске одрживости.

- Влада има задатак да Црну Гору учини другачијом и економски развијеном. Иако је Ваша досадашња подршка Црној Гори била издашна, ми очекујемо још јачу потпору, како би могли да реализујемо све започете и планиране пројекте. Црна Гора мора постати сасвим доступна земља и погледу друмског саобраћаја. Нама ауто-пут није потребан само због туризма, већ због трећег пројекта, а то је Лука Бар. Ако имате такву луку а не користите је, то није добро ни за Црну Гору ни за остатак Европе. Оно што ми видимо као највећи потенцијал Луке Бар јесте контејнерски саобраћај- рекао је Кривокапић.

Истакао је да се у развоју економије и достизању европских стандарда Влада у великој мјери ослања на подршку међународних партнера који су у претходном периоду дали, и даље дају, конкретан и видљив допринос развоју црногорског друштва.

Предсједница ЕБРД-а Одил Рено-Басо исказала је велико задовољство што јој се указала прилика да дочека управо премијера Црне Горе.

- Желимо да помогнемо вашој земљи и да Вас подржимо током економског опоравка. Подршка је свакако потребна, нарочито у овим тешким временима за све. Морам да Вам захвалим и изразим задовољство због напора које предузима Ваша Влада како би опоравила националну економију. Као што знате, ми смо орјентисани на помоћ приватном сектору, као и на инфраструктурне пројекте који свим грађанима могу живот учинити квалитетнијим- казала је Басо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:41