Јаков Милатовић и Здравко Кривокапић / - фото: ГОВ.МЕ
19/01/2022 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Милатовић обишли радове на изградњи Научног-технолошког парка

Сада имамо све предуслове да дође до завршетка ових радова. Иновације су у фокусу МЕР и Владе Црне Горе, казао је министар Милатовић

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић и министар економског развоја Јаков Милатовић, обишли су радове на изградњи Научно-технолошког парка који ће допринијети бржем економском развоју Црне Горе, саопштено је из Владе Црне Горе.

Премијер Кривокапић је казао да ће након свих договора Научно – технолошки парк бити отворен до краја године.

- Ово је кутак који ће да окупи младе, перспективне, паметне, превасходно студенте, али и оне који су завршили факултет, како би могли да реализују своје идеје на основу стартапова и других облика прелазних рјешења у трансфер технологији од Универзитета ка привреди. Оно што је недостајало и Црној Гори, а поготово Подгорици, је један овакав објекат који се дуго времена припрема - казао је Кривокапић.

Предсједник Владе истакао је да су сви убијеђени да ће, уз обећање извођача, све бити урађено на најквалитетнији начин, са најсавременијом опремом.

- Како би нове технологије и услови у којима битишу све потенцијелне могућности нашег капацитета који је најбољи у дијелу људског, дошао до изражаја и својом креативношћу и памећу створио производе који могу бити конкурентни не само у Црној Гори, него и у читавом свијету -  додао је премијер.

Министар Милатовић казао је да су капиталним буџетом за 2022. предвиђена средства за завршетак НТП-а и потписивање уговора, односно Анекса уговора између Управе за јавне радове и извођача.

- Сада имамо све предуслове да дође до завршетка ових радова. Иновације су у фокусу МЕР и Владе Црне Горе. Издвајање за иновације у овој години ће бити на нивоу од скоро 8 милона еура, што је историјско издвајање у Црној Гори - поручио је министар Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:36