/ Фото: Саша Матић
06/07/2021 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Протажираћемо праве инвеститоре који ће ЦГ учинити бољом дестинацијом

Протажирали смо цјеловитост ауто пута и Луке Бар, истакао је премијер

Најважнија порука данашњег сусрета са челницима Евроспке банке за обнову и развој је протажирање правих инвеститора, казао је данас премијер Црне Горе Здравко Kривокапић који борави у дводневној посјети Великој Британији.

- То су инвеститори са рејтингом који ће Црну Гору да учине бољом дестинацијом за развој инвестиција и запошљавање наших кадрова- додао је премијер. 

Он каже да је ово након падемије прва посјета неког званичника овој институцији.

- Ово је потврда да ЕБРД снажно подржава Црну Гору на њеном европском путу и економском развоју. Оно што је до сада урадила ЕБРД овога пута биће издашније и цјеловитије. Имаћемо цјеловит заокруг што се тиче цијелог аутопута али аутопут не може да има своју пуну снагу ако не буде повезан и са робним транспортом. Протажирали смо цјеловитост ауто пута и Луке Бар-  истакао је он.

Према његовим ријечима први договорени пројекат биће везан за пут Сарајево – Плужине и то је нешто што је било и третирано, како је додао, као застиђе двије државе.

- Надамо се да  смо добили увјеравање да ће се то брзо реализовати. Мора да заживи дигитална трансформација. Да се дигитално преобразимо и посветимо брзим заокретима јер Црна Гора нема времена за чекање - поручио је Kривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:17