Бранко Крвавац / - фото: ТВИТЕР
31/01/2022 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крвавац о цијенама горива: Скупштина зауставила инициjативу, Влади руке везане

Он каже да су без измjене закона, Влади руке везане

Државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања (МФСС) Бранко Крвавац каже да jе у Скупштини Црне Горе заустављена инициjатива тог ресора коjом jе било предвиђено да Влада може да смањи акцизе усљед поскупљења горива.

- Инициjатива Министарства финансиjа и предлог Владе Црне Горе да извршна власт може да интервенише усљед поремећаjа на тржишту, тj.да може да смањи акцизе усљед поскупљења горива када константни раст циjена на међународном тржишту утиче на циjене у Црноj Гори заустављени су у Скупштина Црне Горе - навео jе Крвавац.

Он каже да су без измjене закона, Влади руке везане.

- За све то имали смо и приходе надомjештене, тj.предложене друге мjере, али популистички разлози су пресудили - написао jе Крвавац на Твитеру.

Подсјећања ради, Министарство финансија и социјалног старања, односно Влада, предлагало је да се измјенама Закона о акцизама омогући да Влада може да интервенише, односно донесе одлуку о смањењу акциза до 15 %  на мјесец дана, у случају константног раста цијена нафтних деривата на међуанродном тржишту који утиче на цијене у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 13:18