Бранко Крвавац / - Фото: МФИ
25/12/2021 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крвавац: Очекуjемо подршку свих посланика за Предлог измjена и допуна Закона о акцизама

Код акцизне политике смо водили рачуна и предложили промjене само за дио производа коjи могу негативно да утичу на здравље грађана, а новац од тога се усмjерава на здравство, наводи државни секретар

Државни секретар Министарства финансија и социјалног старања Бранко Крвавац казао је да Предлог измjена и допуна Закона о акцизама има велике предности и очекуjе се да га подрже сви посланици коjи, уз повећање плата и стандарда грађана, не желе да угрожаваjу jавне финансиjе!

- Код акцизне политике смо водили рачуна и предложили промjене само за дио производа коjи могу негативно да утичу на здравље грађана, а новац од тога се усмjерава на здравство - наводи Крвавац.

Истиче да министарство не иде на усклађивање са Директивом ЕУ одjедном, већ до 2024. године.

- Не може се поредити оваj план са грешкама из прошлости. Имаћемо предвидиву просjечну пондерисану циjену, што jе био захтjев увозника и дистрибутера дуванских производа; нема акцизе на дуван за жвакање и треба да се уведе; омогућавамо да Влада смањи акцизу на гориво до 15 одсто у случаjу наглог скока циjена на међународном тржишту; убацуjемо и повраћаj диjела плаћене акцизе на гориво за ванредни превоз - написао је Крвавац на свом твитер налогу.

Истакао је да акциза на мирна вина остаjе 0 еура, а за остала акохолна пића повећање би било 5 центи по литру.

- Не можемо причати о драстичном скоку. Уводимо акцизу на алкохолна пића коjа нису имала акцизу; уводимо акцизу на производе од пластике за jеднократну употребу - заштита животне средине - навео је државни секретар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:17