/ - PHOTO BY ENDER VATAN ON UNSPLASH
30/11/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лијешевић: Општина Будва манипулише, јасно је ко крши прописе

Лијешевић напомиње да оснивач ТО Будва сходно члану 1 Статута је Скупштина општине Будва, а не Општина Будва

Општина Будва покушава да изманипулише јавност огромном количином неоснованих тврдњи, обмана и спиновања, које су превршиле сваку мјеру објективности, оцијенила је у реаговању директорица Туристичке организације Будва Маја Лијешевић, јавља портал RTCG.

ДФ Будва: Демократе хоће насилно да отму Туристичку организациjу

Лијешевић напомиње да оснивач ТО Будва сходно члану 1 Статута је Скупштина општине Будва, а не Општина Будва.

Лијешевић: ТО Будва блокирана од када је предсједник Општине покушао да ме натјера да печатирам документацију

-Као што се може видјети из дописа, Министарство економског развоја указало је на низ неправилности у раду ТОБ и то у погледу неблаговременог расписивања избора за чланове Скупштине ТОБ-а, као и повреде приликом заказивања сједнице Скупштне ТОБ, коју је сазвао и којом је предсједавао предсједник Општине Будва. Такође, несумњиво је утврђено да Статутом ТОБ прописане као обавезне редовне сједнице Скупштине ТОБ, за чије сазивање је био одговоран предсједник Скупштине ТОБ, у претходном периоду нијесу одржаване. Будући да је Извршни одбор 02.04.2021. године донио Одлуку о расписивању избора за чланове Скупштине ТОБ-а, која је упућена предсједнику на даље поступање, поставља се питање шта је спрјечавало предсједника да поступи по њој- пита је Лијешевић.

Како истиче, једнао од значајних неправилности на које је указано је неусклађеност Статута са Законом о туриситичким организацијама.

-Јавности на увид достављам допис упућен предсједнику Општине дана 15.10.2019. године у прилогу ког је достављен предлог одлуке о измјенама и допунама Статута ТОБ-а, на даљу процедуру, а који је требао бити усвојен на сједници скупштине ТОБ-а претходног сазива. Као што су достављене десетине дописа у задње три године око сазивања скупштине који су игнорисани од предсједника. Јавност која је заинтересована увиђа ко јесте или није поступао у складу са својим прописаним обавезама, те сходно томе треба и да одговара. Будући да је чланом 13. Закона о туристичким организацијама прописано да уз сагласност Скупштине општине, Скупштина туристичке организације доноси Статут, те да предсједник сазива Скупштину и предсједава истом, ваљда је јасно на чије пропусте, чињења или нечињена Министарство указује- наводи Лијешевић у реаговању.

Она је доставила и захтјев Надзорног одбора за сазивање сједнице упућен предсједнику и подсјећа на члан 15 Пословника о раду Скупштине ТОБ-а којим је прописано да је предсједник дужан да сазове сједницу на захтјев Извршног одбора, Надзорног одбора и најмање 10 представника у Скупштини.

-И овај захтјев Надзорног одбора код Предсједника није наишао на икакав одговор или радњу-истакла је Лијешевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 11:36