/ фото: Портал Дан
08/04/2022 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Линија Подгорица-Цирих допринијеће успјешној туристичкој сезони

Летови од Подгорице до Цириха, које од данас реализује национална авио-компанија Аир Монтенегро, требало би да допринесу повећању броја туриста

Летови од Подгорице до Цириха, које од данас реализује национална авио-компанија Аир Монтенегро, требало би да допринесу повећању броја туриста са тог тржишта и учине успјешном предстојећу туристичку сезону.

Аир Монтенегро данас је реализовао први лет од Подгорице до Цириха, а врпцу су, по слијетању на аеродром, пресјекли вршитељка дужности директорице националне авио-компаније, Драгана Франтов Николић, и потпредједник за развој ваздухопловства на аеродрому у Цириху, Ролф Ханцоцк.

Франтов Николић је саопштила да Аир Монтенегро ове године уводи нове летове из Црне Горе за више дестинација.

- Данас је наш први лет из Подгорице ка Цириху. Знамо да је Цирих једна од омиљених дестинација за наше суграђане, али је наш циљ да Црна Гора постане омиљена туристичка дестинација за путнике из Швајцарске, на чему смо радили у претходном периоду- казала је Франтов Николић.

Она је додала да ће на томе наставити да раде заједно са Националном туристичком организацијом (НТО), која је њихов стратешки партнер, као и са туроператорима из Швајцарске.

- У априлу и мају Аир Монтенегро планира да обавља два пута седмично летове - петком и недјељом, а како сезона буде одмицала увешћемо и трећи лет, који ће ићи сриједом- прецизирала је Франтов Николић.

Она је рекла да се радују великом интересовању путника и да се надају да је ово најава за успјешну љетњу сезону. Ханцоцк је оцијенио да је ова авио-линија веома важна и да му је драго да поново постоји авио-конекција из Црне Горе, на релацији Подгорица-Цирих.

- Били смо без ове линије око двије године и много Црногораца овдје у Цириху је заиста чекало на њено поновно успостављање, да могу да се врате кући- додао је Ханцоцк.

Према његовим ријечима, Црна Гора је ових година постала популарна туристичка дестинација, у којој Швајцарци много уживају. Сарадница Аир Монтенегра, Виолета Митровић, казала је да је директна линија Цирих-Подгорица од великог значаја, као и Франкфурт-Подгорица, која ће бити уведена од 1. маја.

- Мислим да то повезује двије државе и да ћемо имати доста туриста који ће посјетити Црну Гору"- рекла је Митровић.

Она је навела да ће унаприједити сарадњу са свим туроператорима и агентима и дати све од себе да се Црна Гора види на тржишту и да људи почну да резервишу што више аранжмана и летова за црногорску дестинацију.

У наредном периоду, када је у питању њемачко и швајцарско тржиште, радиће на више сегмената.

- Имаћемо леасуре и МИЦЕ сегмент, гдје видимо велику потражњу и то је нешто чиме ћемо обиљежити ову годину и, поред дијаспоре, довести швајцарске и њемачке туристе у Црну Гору, који ће остати седмицу или двије на одмору- закључила је Митровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:25