Павле Д. Радовановић са почасном конзулком Литваније / - ПКЦГ
23/05/2022 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Литванци заинтересовани да инвестирају у соларну енергију

Литванци су заинтересовани за улагање у изградњу више соларних електрана снаге неколико мегавата

Потпредсједник Привредне коморе Павле Д. Радовановић разговарао је са почасном конзулком Црне Горе у Литванији Даивом Перевичиене и директором European City Estates Дејаном Мансфелд-Рупником о могућностима инвестирања у одређене секторе наше економије, прије свега у енергију из обновљивих извора и некретнине.

Током састанка је оцијењено да постоји велико интересовање литванских инвеститора за Црну Гору, нарочито у области соларне енергије. У условима све скупље енергије на тржишту због актуелних кризних дешавања, они су заинтересовани за улагање у изградњу више соларних електрана снаге неколико мегавата. Такође је било ријечи о могућностима изградње пословних објеката.

image

Литванци заинтересовани за улагање

- ПКЦГ

- Успостављање редовне авио-линије између двије државе допринијело би значајно чвршћем повезивању њихових бизнис заједница – сагласни су саговорници.

Почасна конзулка Перевичиене најавила је посјету делегације литванских привредника Црној Гори на јесен, када би могао бити организован пословни форум двије земље.

Потпредсједник Радовановић упознао је саговорнике са радом Привредне коморе, апострофирајући партнерство које баштини са доносиоцима одлука на државном и локалном нивоу. Привредна комора је на располагању свим компанијама које желе да развију бизнис идеје и пројекте у нашој земљи.

У раду састанка учествовала је Јелена Аџић, самостална савјетница у Сектору за међународну сарадњу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:19