/ - UNSPLASH, илустрација
03/02/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мање прикључака на крају децембра

У поређењу са бројем прикључака на крају септембра, за период од три мјесеца, број корисника Паy-ТВ услуга је мањи за 2,33 хиљаде, односно 0,95 одсто

 Број прикључака за дистрибуцију радио и телевизијског програма путем различитих платформи са условним приступом, на крају децембра је износио 243,28 хиљада, 0,95 одсто мање у односу на крај септембра, саопштено је из Агенције за електронске медије.

- У поређењу са бројем прикључака на крају септембра, за период од три мјесеца, број корисника Паy-ТВ услуга је мањи за 2,33 хиљаде, односно 0,95 одсто- наводи се у извјештају АЕМ-а.

Од укупног броја прикључака, 10,09 хиљада се односи на предузећа, а 233,2 хиљаде на домаћинства. На крају децембра, укупан број прикључака је 24,89 одсто већи од броја домаћинстава у Црној Гори, односно број прикључака који се односе на грађане је 19,71 одсто већи од броја домаћинстава.

- Процјењује се да приближно 12 хиљада домаћинстава, односно око 6,17 одсто, и даље користи само бесплатну (фрее то аир) телевизију- рекли су из АЕМ-а.

Просјечна цијена основног пакета, у којем је корисницима доступно у просјеку 100 телевизијских канала, је износила 11,6 еура.

- Посматрано у односу на укупан обим пружених услуга дистрибуције радио и телевизијских програма до крајњих корисника, односно укупан број продатих основних и допунских пакета, домаћинство које користи овај вид услуга мјесечно у просјеку за њих издваја 12,5 еурс- прецизирали су из АЕМ-а.

У структури понуде допунских пакета најзаступљенији су спортски и филмски садржаји. Најпродаванији допунски пакети на територији Црне Горе су ХБО, Пинк и Арена. Из АЕМ-а су казали да три оператора пружају могућност да корисници приступе услугама посредством интернета и путем апликација за мобилне терминале.

- На овакав начин могућ је приступ одређеном броју радио и телевизијских програма из понуде оператора. Услугу 'видео он деманд' пружају три оператора- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:10