/ MANS
10/06/2023 u 16:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MANS: EPCG nije demantovala MANS, uvrede ne mogu zamijeniti činjenice

Ukazuju da " iz EPCG takođe nisu odgovorili na pitanje zašto su požurili da odluku o isplati bonusa radnicima donesu prije izbora

U svom reagovanju na tekst MANS-a o isplati takozvane trinaeste plate zaposlenima EPCG, uprava ove kompanije nije demantovala bilo koju od činjenica koje smo iznijeli našem saopštenju, navodi MANS.

-Odbor direktora je 24. maja, dvije sedmice prije održavaja parlamentarnih izbora donio odluku o isplati pomenutog bonusa, i to u iznosu proscječne zarade na nivou EPCG. Tačka 8. pomenute odluke definiše da će pomenuta naknada biti radnicima isplaćenja uz junsku platu, što takođe nisu demantovali iz uprave EPCG- dodaju iz MANS-a u saopštenju.

EPCG: MANS iznosi neistine o trinaestoj plati

Ukazuju da " iz EPCG takođe nisu odgovorili na pitanje zašto su požurili da odluku o isplati bonusa radnicima donesu prije izbora, i zašto se nije sačekalo usvajanje revizorskog izvještaja o poslovanju kompanije na Skupštini akcionara koja je zakazana za kraj juna"

- Uprava ove kompanije nije demantovala ni informaciju da će naknadu dobiti ne samo trenutno zaposleni, već i oni koji su u toj kompaniji ranije bili angažovani preko agencija za posredovanje u zapošljavanju.Mislimo da se čak i u upravi EPCG mogu složiti da ovakva vrsta isplata otvara ogroman prostor za zloupotrebe.Konačno, iz EPCG nikada nisu odgovorili na upit MANS-a o visini sredstava koja će biti isplaćena po osnovu pomenute Odluke. To je nažalost još jedna u nizu informacija koje ova državna kompanija u kontinuitetu krije od građana Crne Gore- smatraju u MANS-u.

Dodjau da  MANS u kontinuitetu upozorava na zloupotrebu državnih fondova tokom predizborne kampanje, a EPCG je do sada uložila značajan napor da ključne informacije o svom poslovanju, naročito tokom izbornih procesa, sakrije od javnosti i pored odluka nadležnih organa da te informacije moraju biti javne.

-Žao nam je što je uprava EPCG reagovanje iskoristila da u nedostatku argumenata pribjegne prizemnim uvredama na račun MANS-a i što se umjesto toga nije potrudila da odgovori na neka od pitanja koja već godinama interesuju javnost, a tiču se poslovanja ove kompanije. Nažalost ovo svjedoči o nastavku pritisaka na MANS od strane izvršne vlasti koji su posebno intezivirani u posljednjem periodu, ali koji nas svakako neće obeshrabriti da nastavimo da pažljivo pratimo kako se troši novac građana i ukazujemo na moguće zloupotrebe- zaključuje Istraživački centar MANS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MANSEPCGBONUSPLATA
23. april 2024 21:51