/ - Фото: Влада ЦГ
15/06/2022 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић са амбасадором Азербејџана: Радимо на бољем амбијенту за стране инвеститоре

Министарка је казала да економски развој и реформе на путу ка ЕУ доприносе трансформацији цјелокупног друштва

Један од главних приоритета Владе је убрзање процеса европске интеграције Црне Горе, а Министарство европских послова игра кључну улогу у координацији активности у свим областима правне тековине ЕУ, истакла је потпредсједница Владе и министарка европских послова Јована Маровић у разговору са амбасадором Азербејџана Kамилом Kасијевим.

Она је нагласила да економски развој и реформе на путу ка ЕУ доприносе трансформацији цјелокупног друштва.

- Црна Гора у континуитету ради на стварању бољег пословног окружења и јачању правне сигурности за стране инвеститоре и овај тренд ће бити задрзан и у наредном периоду- поручила је Маровић и додала да висок прилив страних директниих инвестиција у Црној Гори долази управо из Азербејџана.

Касијев је указао да су Азербејџан и Европска унија стратешки партнери, те исказао увјерење да ће Црна Гора наставити добар пут ка учлањењу у европску породицу држава.

-Азербејџан и Црна Гора његују одличну билатералну сарадњу, а увјерен сам да ће се та сарадња продубити када Црна Гора постане дио ЕУ. Црна Гора треба да ради на диверсификацији својих енергетских извора и користи гас као супституцију за друге облике енергије, те у том дијелу посебно поменуо значај реализације пројекта Јадранско-јонског гасовода- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:53