ЦЕДИС, управна зграда / - ЦЕДИС
21/04/2022 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартовска потрошња струје седам одсто виша од фебруарске

Највише електричне енергије, око 40 одсто, дистрибуирано је корисницима на подручју Подгорице, Даниловграда, Тузи и Цетиња

Корисници електродистрибутивног система у марту су преузели укупно 259,3 милиона киловат сати (кWх) електричне енергије, што је седам одсто више у односу на претходни мјесец и исти прошлогодишњи период, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС).

Највише електричне енергије, око 40 одсто, дистрибуирано је корисницима на подручју Подгорице, Даниловграда, Тузи и Цетиња.

„Очитано је укупно 395,07 хиљада бројила, или 93 одсто од укупног броја. Неочитана мјерна мјеста налазе се у објектима који нијесу стално настањени“, рекли су из ЦЕДИС-а.

Проценат очитаности на мјерним мјестима која су опремљена новим, електронским бројилима је 99 одсто.

Из ЦЕДИС-а су рекли да су екипе Сектора за одржавање у марту реализовале 2,43 хиљаде интервенција на терену. Вриједност радова на одржавању електроенергетских објеката износила је око 337 хиљада ЕУР.

На дистрибутивну мрежу је током марта прикључено 1,07 хиљада нових корисника.

Из ЦЕДИС-а су казали да су у марту завршени 50 хиљада ЕУР вриједни радови на измјештању нисконапонске мреже на подручју Улциња.

 - У току су радови на рекострукцији далековода 35 киловолти (кВ) Рибаревине – Шћепаница, за које је издвојено 217 хиљада еура. Такође, у току је и поступак јавне набавке за реализацију пројекта изградње трафостанице 35/10кВ Три Крста у Тивту чија је вриједност процијењена на око два милиона ЕУР“, прецизира се у саопштењу.

Претходног мјесеца на подручју Црне Горе су уграђена 23 нова, електронска бројила. Укупан број мјерних мјеста у Црној Гори која су опремљена електронским бројилима на даљинско управљање је око 338 хиљада, чиме је покривено преко 80 одсто конзума.

Основна дјелатност ЦЕДИС-а је дистрибуција електричне енергије, изградња и одржавање дистрибутивних објеката и мреже. ЦЕДИС дистрибуира електричну енергију за око 420 хиљада корисника на подручју Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:13