Nebojsa Medojevic / - SRDJA BOLJEVIC
23/08/2021 u 13:49 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ко је у јулу прошверцовао 12 шлепера цигарета и оштетио буџет за 11 милиона еура?

- Купљено је и попушено око 200 тона цигарета у јулу, а регуларно је опорезовано само 74,4 тона цигарета - тврди лидер ПзП-а Небојша Медојевић

Предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић поново је данас поставио серију питања у вези шверца цигарета.

- У јулу држава је наплатила акциза на цигарете у укупном износу од 5,4 милиона еура. Просјечна потрошња цигарета у јулу, када у држави борави 200.000 туриста (према званичним подацима ТО) потрошња цигарета је минимум 200 тона, што значи да је акциза од 73,25 еура на 1000 цигарета наплаћена за регуларно увезених 74,4 тона цигарета. Купљено је и попушено око 200 тона цигарета у јулу, а регуларно је опорезовано само 74,4 тона цигарета.

Он каже да има питање за Координатора свих служби безбједности, шефа Бироа за специјална дејста, предсједнику Савјета за борбу против корупције и шверц.

- Ко је увезао најмање 120 т цигарета које су продате на црногорском црном тржишту без плаћања акциза? Ко је одговоран у полицији, АНБ-у за улазак 12 шлепера цигарета у земљу, њихово складиштење у магацинима и дистрибуцију до дилера на улици? Ко је одговоран што је држава изгубила минимум 8,8 мил еура прихода од ненаплаћених акциза (120.000 кг x 73,25 еура) само за мјесец јул. Ту је још и 2,5 милиона ненаплаћеног ПДВ - пита Медојевић.

Он каже да би Координатор служби безбједности, могао да одговори на просто питање “ко је и како убацио и продао 12 шлепера цигарета на улицама Црне Горе само у јулу?”

- Надам се да није тешко питање јер ипак ово је експертска Влада која је састављана само по меритократском принципу.То су све муње живе. Ако Координатор свих кооринатора нема одговор, онда ја отворено сумњам да неко из врха ове Владе узима дио новца од шверцера да би их и даље штитио - закључује Небојша Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:27