Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
19/08/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић од Жугића, Дамјановића и Радуловића тражи препоруке за члана Борда Прве банке

Један од лидера ДФ-а је у завршном дијелу свога писма изразио наду да ће кроз непосредни увид у његову компетентност, знање и вјештине потребне за контролу пословања комерцијалне банке и заштиту права мањинског акционара ЕПЦГ, челни људи ЦБЦГ и Управе прихода али и члан Сената ДРИ дати објективну и непристрасну препоруку

Предсједник Покрета за промјене и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић обратио се данас писмом гувернеру Централне банке Црне Горе Радоју Жугићу, директору Управе прихода Александру Дамјановићу и члану Сената ДРИ Браниславу Радуловићу, а у складу са прописаним процедурама за избор члана Борда директора Прве Банке, а у име мањинског акционара ЕПЦГ.

Предсједник ПзП-а је искористио ову прилику да од челних људи Централне банке и Управе прихода али и од члана Сената ДРИ затражи препоруке за избор на ову функцију.

Медојевић је у свом писму напоменуо да је од 2009. до 2016. обављао функцију члана Одбора за економију, буџет и финансије Скупштине Црне Горе, гдје је разматрао и одлучивао о читавом низу закона, одлука, извјештаја, па између осталих, и о Закону о предлогу буџета, завршном рачуну буџета, извјештају ДРИ о ревизији завршног рачуна буџета, финансијским плановима и извјештајима независних регулатора, па међу њима и Централне банке Црне Горе, учествовао у контролним и консултативним саслушањима министара, директора независних агенција, Гувернера ЦБЦГ, усвајању закона о банкама итд.

Медојевић је гувернера Жугића али и доскорашњег колегу из скупштинских клупа Александра Дамјановића подсјетио да су у улогама министра финансија или гувернера Централне банке али и као посланици у Скупштини имали могућност да се увјере у компетентност, знање, познавање финансијског система, система јавних финансија, улоге и функције Централне банке Небојше Медојевића, као и његовом познавању процјене ризика пословања појединачних банака, познавање критеријума Базел 1 и 2, познавање системских ризика пословања банака, ризика од прања новца стеченог криминалом и финансирање тероризма. Први човјек ПзП-а је члана Сената ДРИ Бранислава Радуловића подсјетио да је као представник ДРИ кроз активности у Скупштини Црне Горе, имао многобројне прилике да расправља са Медојевићем о веома важним документима и извјештајима.

Један од лидера ДФ-а је у завршном дијелу свога писма изразио наду да ће кроз непосредни увид у његову компетентност, знање и вјештине потребне за контролу пословања комерцијалне банке и заштиту права мањинског акционара ЕПЦГ, челни људи ЦБЦГ и Управе прихода али и члан Сената ДРИ дати објективну и непристрасну препоруку за именовање за члана Борда директора Прве банке господина Медојевића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:03