/ - ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА
14/12/2021 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЕК: 11 позитивно оцијењених пријава за грантове

Укупан износ подршке обезбијеђен за ове намјене у 2021. години износи 200.000 еура

Министарство економског развоја објавило је средином октобра мјесеца Јавни конкурс за додјелу грантова за рану фазу развоја стартапова с роком пријављивања до 11. новембра 2021. године. На Јавни конкурс су поднешене 32 пројектне пријаве, од којих је једна запримљена након рока дефинисаног овим конкурсом, због чега није упућена на евалуацију.

- Укупан износ подршке обезбијеђен за ове намјене у 2021. години износи 200.000 еура. Министарство економског развоја спровело је процедуру евалуације 31 пријаве по Конкурсу, и обавјештава јавност о исходима исте, како слиједи:

image
ФОТО МЕК

Бодовање пројеката вршено је на скали од 0 до 100 бодова са јасно утврђеним критеријумима у Јавном конкурсу, а позитивно оцијењеним се сматра пројекат који укупно има најмање 70 од 100 могућих бодова- наводи се у саопштењу.

Од укупно 11 позитивно оцијењених пријава, девет је поднешено од стране формалних стартапова, односно већ основаних привредних друштава, док су двије пријаве поднешене од стране неформалних стартап тимова, који ће бити у обавези да се региструју у Централном регистру привредних субјеката прије додјеле гранта.

- У оквиру позитивно оцијењених пријава предложено је запошљавање 35 лица, која у претходних 6 мјесеци нијесу била ангажована код истог послодавца. Укупно тражена средства за суфинансирање од стране Министарства износе нешто више од 190.000 еура.  Додјела средстава по Конкурсу вршиће се по редосљеду са ранг листе и у складу са расположивим буџетом, а након спроведеног процеса финалног усклађивања буџета- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:49